Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Josipović o povjerljivim telefonskim razgovorima

'Ovo je prvorazredni politički, pravni i moralni skandal'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović komentirao je objavljene detalje iz povjerljive diskusije članova slovenskog tima i suca u arbitraži oko Piranskog zaljeva.

'Riječ je o prvorazrednom političkom pravnom i moralnom skandalu. Pokazuje da je načelo neovisnosti i nepristranosti suda narušeno', kaže Ivo Josipović.

Pročitajte i ovo Danijel Vrbota (Foto: Dnevnik.hr) Saslušanje pred EK "Sloveniji su poslane poruke da se primiri, granični spor s Hrvatskom nije među najvažnijim pitanjima" Slika nije dostupna BEZ STRAHA OD KAZNE Ribari nakon sastanka s ministrom: "Dobili smo odvjetnike iz Slovenije i rekli su nam da možemo dalje mirno ribariti"

Dodaje kako je Slovenija narušila odnose stranaka u arbitraži te kaže da je sporazum bio diskriminacijski i služio je kao 'ultimatum da Slovenija dobije što hoće'.

'Ova arbitraža nema smisla. Vlada i Sabor moraju učiniti sve da se spor alocira na neki od međunarodnih sudova', kaže Josipović.

Pusić: Razmatramo sve mogućnosti i ishode, a pa i izlazak iz arbitraže

U Sloveniji pale ostavke zbog tajnih razgovora o arbitraži koji su procurili u javnost

Kakve su posljedice ako se maknemo iz arbitraže? Josipović smatra da je rješavanje graničnog spora pred Međunarodnim sudom pravde najbolja odluka.

Dodajmo ovome i da je saborski zastupnik Josip Kregar tražio od predsjednika Sabora Josipa Leke izvanrednu sjednicu Sabora te da Vlada podnese izvješće Saboru i da se odluči kako će se dalje postupati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene