Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Putovali nedavno

Baldasar i Mesić u Rusiji tražili ulagače

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski gradonačelnik rekao je kako su razgovarali s poduzetnicima zainteresiranim za ulaganja u Hrvatskoj.

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasardanas je potvrdio da je nedavno boravio u Rusiji gdje je zajedno s bivšim hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem razgovarao s ruskim poduzetnicima zainteresiranim za ulaganja u Hrvatskoj, te o eventualnom angažmanu hrvatskih građevinskih tvrtki u Rusiji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Već se događalo Rusija bombardirala Rusiju! "Vojska je sve morala uništiti na licu mjesta" Milorad Dodik Sigurnosni forum Dodik ponovo u Rusiji: Pogledajte s kim se prvo susreo

"Razgovarali smo s nekoliko ruskih poduzetnika koji su zainteresirani za ulaganja u Hrvatskoj u hotelijerstvu i turizmu, ali to su bili informativni razgovori za čiju eventualnu realizaciju treba vremena", rekao je Baldasar na sjednici splitskog Gradskog vijeća, odgovarajući na vijećničko pitanje Hrvoja Marušića (HDZ) o posjeti Rusiji.

Baladar je istaknuo kako je u izaslanstvu koje je posjetilo Rusiju bio i predstavnik splitske građevinske tvrtke Skladgradnja.

Skandalozna izjava splitskog gradskog vijećnika: Evo što mu je odgovorio gradonačelnik

"Posjetili smo i Kalinjingrad koji će biti jedan od domaćina Svjetskog nogometnog prvenstva koje će se 2018. godine održati u Rusiji, te će se u njemu izvoditi brojni građevni radovi za to sportsko natjecanje. Predložio sam Rusima da se u tu gradnju uključe i hrvatske građevne tvrtke, a Skladgradnja bi za takve poslove mogla potaknuti i druge hrvatske građevne tvrtke, primjerice Konstruktor", kazao je gradonačelnik.

Na dnevnom redu i proračun za 2014. godinu

Po njegovim riječima, u Kalinjingradu je životni standard nešto veći nego u drugim dijelovima Rusije, te se razgovaralo i o uvođenju čarter letova iz tog ruskog područja u Hrvatsku tijekom turističke sezone.

Kalinjingrad je lučki grad i glavni grad Kalinjingradske oblasti, ruske enklave između Poljske i Litve s pristupom Baltičkom moru.

Na dnevnom redu današnje sjednice splitskog Gradskog vijeća je, među ostalim, i prijedlog gradskog proračuna za 2014. godinu s projekcijama za 2015. i 2016. godinu.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene