Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O plaži za pse

Skandalozna izjava splitskog gradskog vijećnika: Evo što mu je odgovorio gradonačelnik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća u Splitu raspravljalo se o uštedama koje se planiraju postići rebalansom proračuna grada Splita. Okupljene je šokirala izjava vijećnika o plaži za pse.

Sjednica Gradskog vijeća Splita počela je izvještajem gradonačelnika Ive Baldasara o situaciji u Brodosplitu, što je zatražio Luka Podrug (HČSP).

Pročitajte i ovo Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici Uklanjaju se štekati iz podruma Dioklecijanove palače Tradicija ili kič? Puljak od štandova čisti i Dioklecijanove podrume: "Ne možeš nekome samo dva mjeseca ranije reći - kupi se"

Vijećnik HSP dr. Ante Starčević Damir Ćosić šokirao je svojom izjavom. 'Zbog čega je grad Split donio odluku da se na Duilovu kupaju psi? Tražim da se plaža za pse pomakne 300 metara prema Stobreču gdje se kupaju osobe sumnjivog morala ili homoseksualci. Tako bi to bilo na pola puta između hotela Zagreb i homoseksualaca i onda bi svi zajedno mogli uživati u psećim kakicama', rekao je Ćosić. Gradonačelnik Baldasar rekao je kako nije razumio pitanje, te da je grad na uređenje plaže potrošio 100 tisuća i da se sad to ne može premještati. 'Žao mi je, ali moram reći da je u škveru došlo do raslojavanja radnika. Bilo je naguravanja i svađe između radnika kada su nahrupili u upravnu zgradu. U jednom momentu sindikalist Zvonko Šegvić završio je na podu. Nije bilo tuče ni intervencije policije', rekao je Baldasar i nastavio s konstatacijom kako je vlasnik škvera Tomislav Debeljak smatrao da su radnici ugrozili njegova prava i onih koji su željeli raditi te je suspendirao 254 radnika.

'Naknadno je razgovarao sa svim suspendiranim radnicima i danas ih 23 ne mogu u škver. Daljnji postupak je na pravnim službama sindikata i škvera. Koliko sam ja vidio, posla ima i škver ima budućnost. Ima i osobnih tenzija između Debeljaka i Šegvića, svi su to vidjeli koji su bili tamo. Vidjet ćemo kako će završiti ovih 23 radnika', rekao je Baldasar i poručio kako će i dalje voditi računa o događajima u brodogradilištu.

Prilikom rasprave o uštedama zbog lošeg financijskog stanja grada Splita, gradski vijećnik HDZ-a Tomislav Prljević upitao je splitskog gradonačelnika Ivu Baldasara hoće li ukinuti i WC papir za stražnjice.

'Zaposlenici Gradske uprave molili su me da pitam - ukinuli ste WC papir za ruke. Kolike su uštede? S obzirom da se zapošljava dvadesetak novih ljudi, zaposlenici pitaju mogu li očekivati da će se ukinuti i WC papir za stražnjicu?', pitao je Prljević.

'Nisam znao da je ukinut papir. Ako je to točno, otvorili ste mi oči. Niti sam razmišljao niti razgovarao, niti dao nalog za to. Ako treba ići ću u WC. Ako želite možemo ići zajedno', odgovorio mu je Baldasar, nakon čega su vijećnici prasnuli u smijeh.

>>Baldasar traži istragu: Pitanje kad će nekome dio krova pasti na glavu

Vijećnika Tomislava Alujevića Grgasa zanimala je mogućnost potpunog naplaćivanja ulaska u Dioklecijanove podrume. Rekao je kako bi se tim novcem mogao puniti gradski proračun. Gradonačelnik Baldasar mu je odgovorio kako ne bi želio da se potpuno zatvori ulazak u podrume i da se on naplaćuje jer bit o dovelo do radikalnog pada broj posjetitelja.

'Treba samo urediti funkcioniranje podruma', dodao je Baldasar.

HDZ-ov vijećnik Hrvoje Marušić uputio je pitanje o mogućoj zabrani ispijanja alkohola na javnim mjestima. 'Dobro pitanje. Poslat ćemo to u dopunu komunalnog reda, alkohol se ne smije javno ispijati', rekao je Baldasar.

'Bit će ih još. Svi rade na važnim gradskim projektima. Ja imam pravo na svoju viziju', odgovorio je Baldasar na pitenja o povećanju njegove savjetničke ekipe koja mjesečno grad Split košta 200 tisuća kuna. (Media servis/M.J.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene