Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Nitko ne može iz kruga"

Nove objave na blogu: Ivica Todorić o "tajnom društvu koje upravlja Hrvatskom"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su u javnost procurili mailovi Martine Dalić koji su izazvali pravi politički potres, na svom se blogu oglasio Ivica Todorić.

"Hrvatskom ne upravlja Vlada, nego Plenkovićevo tajno društvo", naslov je posljednje objave na blogu Ivice Todorića, koju je objavio na dan kada je objavljena korespondencija Martine Dalić te vlasnika i predsjednika privatnih brokerskih kuća, konzultantskih tvrtki i odvjetničkih ureda koji su sudjelovali u pripremi lex Agrokora.

Pročitajte i ovo Ivica Todorić (Screenshot You Tube) Kriza u Agrokoru Ivica Todorić: Ispada da izjava Plenkovića više odgovara istini, ili ministrica Dalić tvrdi da Plenković laže Slika nije dostupna NOVA OBJAVA NA BLOGU Todorić se opet oglasio: "To je izašlo iz radionice laži Ante Ramljaka i Martine Dalić!"

Objavu Ivice Todorića prenosimo u cijelosti:

"Nekoliko puta sam pisao o nevjerojatnoj povezanosti Wagnera, Plenkovića, Ramljaka, Dalić. U daljnjem tekstu zvat ću ih 'društvo'! Nitko od njih ne može izaći iz kruga, šef svega je Wagner, ostali nastupaju u javnost po potrebi. Po potrebi, štiteći interese društva i Wagnera, nevjerojatno, nastupa i premijer Plenković. Premijer suvremene, demokratske, pravne države radi, po potrebi, za privatne interese društva. Ponižavajuće za državu i sve njezine stanovnike. No, interes je, očito, prevelik.

Svi smo vidjeli predstavu s Ramljakom, Plenković ga je štitio do zadnjega atoma snage. Zašto? Da li on zna nešto što ne smije u javnost? Naravno da zna, zna sve na što sam mjesecima upozoravao, do tančina.

Kada je 'društvo' uvidjelo da Ramljaka nije produktivno više braniti, nisu mogli sakriti činjenicu da ne žele, odnosno ne smiju, nikoga sa strane pustiti u društvo. Plenkoviću zašto, što bi se moglo otkriti (saznati, vidjeti)?

Očito mali krug ljudi iz društva zna sve. Tu je još Alix Partners, Dolički – i oni znaju puno.

Roll-up, (garancije za taj nemoralni i nepotrebni kredit u Hong Kongu) i kontrolu nad ostatkom Agrokorovih poduzeća koja su obezvrijeđena 'društvo' ne smije ispustiti iz ruku a to kontrolira Wagner. A tu treba još mnogo njih namiriti, uskoro će to isplivati.

I zbog svega ovoga 'društvo' ima dobre pripreme i odredilo je prioritete prema utvrđenom i pomno isplaniranom hodogramu.

Prvi prioritet i glavni cilj IM JE SAČUVATI ROLL-UP , dovesti ga do pune realizacije DA NOVAC DOĐE NA RAČUNE U INOZEMSTVO. Isto tako važno je da se SAČUVA Knighthead kako bi ostao likvidacijski upravitelj Agrokora , odnosno vlasnik svega što ne pripadne ruskim investitorima.

Nalog Wagnera je sve pripremiti, svi u akciju- PwC, Knighthead, Peruško, Bošnjak, u poduzećima otpisivati, obezvrijediti kapital, poduzeća likvidirati, investitori sve otpisati. Sve treba biti spremno za veliku stvar, konačno PUNJENJE RAČUNA U INOZEMSTVU S OGROMNIM SVOTAMA NOVCA. Nagodba i sve uz nju su samo alati, platiti će koliko treba i što treba, ima Agrokor novaca, a i tako će to investitori otpisati. Njih nimalo ne interesiraju optužbe, hapšenja, Todorić, to je njima samo teret, to im je potrebno za stvaranje kaosa.

Što reći na ovo? Odakle tako velika ljubav 'društva'? Možda da napravimo kladionicu!?

Inače, iz dana u dan vidljivo je toliko protupravnih radnji, nevjerojatno društvo u kojem živimo. Čovjeku postane slabo.

Danima govorim kako Izvanredna uprava Agrokora ne poštuje zakon, ne daje izvještaje, brojke , krivotvori financijska izvješća… Još uvijek nije predala financijska izvješća FINA-i, ostavlja si prostor da slaže kako će im pasati, milijarde gore, milijarde dolje. Sve se ovo događa javno, samo pišu u svojim izvještajima kako će isplatiti Roll-up, a financijskih izvještaja o poslovanju gotovo ni nema. Što rade institucije Hrvatske države, DORH, policija? Sve ukazuje na to da 'društvo' njih koristi za ostvarenje svojih ciljeva, kao jučer Ustavni sud. Sve ću ovih dana prikazati i vidjet će se kakvu ogromnu štetu svim dionicima Agrokora i Hrvatskoj rade.

Vraćam se na Ramljaka i njegovu čvrstu vezu sa 'društvom'. On se tobože povukao, ali sada Plenković odobrava nastavak savjetničkih ugovora i dalje mu plaća ogromnu naknadu. Ne samo Ramljakovom poduzeću nego i svima drugima koje je Ramljak doveo.

Sada nije dovoljno da se isplaćuju ogromne naknade nego, već istovjetno kao i Agrokor i uprava. Plenkovićevi partneri Ramljak i ostali, konkretno Altera, TexoMenadžment, Laco-Colić nisu predali financijska izvješča u FINA-HRV, vjerojatno da sakriju informaciju o ogromnim zaradama.

Kako kaže predsjednik Ustavnoga suda u svakoj državi koja je socijalna i gdje ima vladavine prava premijer bi podnio ostavku!

Dolički je predao izvješća FINA-i, ali zbog 'obrade podataka' nema informacija. Doduše, njegov je novac ionako na sigurnom, u inozemstvu", napisao je Todorić.

Što mogu osim ispričati se narodu i ponuditi ostavke?

Nekoliko sati kasnije, uoči izjava Andreja Plenkovića i Martine Dalić, objavio je još jedan tekst u kojem kaže da skandal s mailovima otkriva privatni deal i nepoštivanje demokratskih standarda i pravne države. Zaključuje da jedino što bi mogli je "da se ispričaju hrvatkom narodu i ponude ostavke", no dodaje da se to neće dogoditi. 

"Da li je gospodin Plenković svjestan da sam prvi put namamljen 26.02.2017.g. u njegov ured pa da mi je on, doduše preko gospođe Dalić, predložio 16. ožujka da predam kompaniju. Došli su privatnom vlasniku i tražili da svoju kompaniju prebaci na neki SPV i da se maknem iz vlastite tvrtke za koju sam znao da je perspektivna, senzacionalna i da sam i ja i Agrokor dali neizmjeran doprinos hrvatskoj državi i regiji. Da li je gospodin Plenković svjestan da je predvodio bitku protiv mene da mi se otme firmu? Je li svjestan da je gđa. Dalić slala neke hrvatske odvjetnike, kako u nekom mailu piše, da poruče stranim investitorima da se u Hrvatskoj ne može investirati mimo hrvatske države' Ja ih stvarno pitam je li oni išta razumiju? Jel oni shvaćaju koliko kriminala rade?

Iz mailova je interesantno i da je Martina Dalić obavijestila konzultante, tijekom ožujka, da je održala sastanak s čelnicima jednog od vodećih investitora koji su joj kazali da im nije jasno što se događa, da su spremni nastaviti financirati Agrokor!. „Pravili su se oni ludi, a pravila sam se i ja luda“, napisala je tada Dalićka.

Oni će pokušati ponovno na tiskovnoj konferenciji lijepim riječima prodati maglu. Gospodin Plenković najbolje zna kolika silna dokumentacija postoji koja potpuno kompromitira Dalić, njega i cijeli proces. Mora biti svjestan da je samo mali dio dokumenata prezentiran i pokazan. Moći će dolaziti svaki drugi dan na tiskovne konferencije. Ali već ovo što se danas saznalo je dovoljno da će ponovno biti kazneno prijavljeni za svoje nezakonite radnje", piše Todorić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene