Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Agrokor

Todorić objavio ''analizu koja dokazuje falsificiranje financijskih izvještaja''

Nova objava na YouTube kanalu Ivice Todorića (Foto: screensht/YouTube)
Nova objava na YouTube kanalu Ivice Todorića (Foto: screensht/YouTube) Foto: screensht/YouTube
Ivica Todorić objavio je novi blog pod nazivom ''Analiza dokazuje falsificiranje financijskih izvještaja''.

U subotu je na blogu Ivice Todorića osvanuo novi post kojeg je nazvao ''Analiza dokazuje falsificiranje financijskih izvještaja'', te naveo: "Upozoravamo korisnike ovog Izvještaja da su objavljeni konsolidirani FI2016 i odvojeni FI2016 od datuma objave 10. listopada 2016. do datuma ovog Izvještaja mijenjani nepoznati broj puta, a uprava društva Agrokor d.d. ili revizori nisu javno izvijestili o tim promjenama, odnosno nama nije poznato da takve javne objave postoje."

Pročitajte i ovo Ivica Todorić odgovara na pitanja Josipe Krajinović (Foto: Dnevnik.hr) POTVRDIO JELENIĆ Produljena istraga u slučaju Agrokor, okončat će se u svibnju 2019. Ivica Todorić u intervjuu na Dnevniku Nove TV, arhiva (Foto: Dnevnik.hr) ''ozbiljne optužbe za prijevaru'' Sud u Londonu odlučio: Ivica Todorić bit će izručen Hrvatskoj: ''Malo sam razočaran, ali idem dalje u fight''

Cijelu analizu koju je objavio Todorić možete pročitati na ovom linku.

Podsjetimo, Ivica Todorić je podnio novu kaznenu prijavu protiv Ante Ramljaka zbog zlouporabe položaja i ovlasti te zbog krivotvorenja službene isprave.

Todorić u prijavi, naime, tvrdi da se u financijskom izvješću kojeg je za privremenu upravu Agrokora napravila tvrtka PricewaterhouseCoopers (Pwc) manipuliralo i krivotvorilo.

Todorić je dosad podnio dvije kaznene prijave, jednu u studenom 2017. i drugu početkom veljače ove godine.

U studenom je podnio kaznenu prijavu protiv potpredsjednice Vlade Martine Dalić, vladinog povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka i suosnivača Knighthead Capital Managementa Thomasa Wagnera.

U toj se prijavi navodi da potezi izvanredne uprave, koje odobrava Vlada, kao rezultat imaju pogodovanje odabranima i zastrašujuće urušavanje vrijednosti tvrtki iz koncerna, čemu svjedoče i burzovni rezultati trgovanja dionicama Agrokorovih tvrtki.

"Zbog nevjerojatnih, potpuno vidljivih, kriminalnih aktivnosti koje provodi izvanredna uprava Agrokora, podnio sam kaznenu prijavu protiv odgovornih. Potezi izvanredne uprave, koje odobrava Vlada, kao rezultat imaju pogodovanje odabranima i zastrašujuće urušavanje vrijednosti tvrtki iz koncerna čemu svjedoče i burzovni rezultati trgovanja dionicama Agrokorovih tvrtki koje, očito, treba uništiti kako bi se prodale u bescijenje", napisao je tada Todorić na svom blogu.

Protiv Ante Ramljaka je podnio novu kaznenu prijavu početkom veljače zbog "angažmana savjetnika i sumnje u zloporabu ovlasti".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene