Obavijesti Video Pretražite Navigacija
za Dnevnik Nove TV

Ivica Puljić o glavnim naglascima sa sjednice Vijeća sigurnosti UN-a: "Siguran sam da će taj istup izazvati dosta reakcija"

Vijeće sigurnosti UN-a raspravljalo je o Bosni i Hercegovini. Sjednicu je pratio dopisnik Al Jazeere Ivica Puljić koji se javio uživo u Dnevnik Nove TV.

Ivica Puljić kaže kako su glavni naglasci "da je BiH potrebno da održi izbore u listopadu ove godine, da treba podržati suverenitet i teritorijalni integritet BiH i da se provede reforma izbornog zakona".

Dodaje kako je na Vijeću bila uobičajena rasprava oko šestomjesečnih izvješća o stanju u BiH.

"Rusija i Kina nisu bile za to da visoki američki predstavnik Christian Schmidt uopće govori na Vijeću, a on je čovjek koji je napravio to šestomjesečno izvješće, no današnja predsjedavateljica, veleposlanica SAD-a je jednostavno prešla preko toga i počela je sjednica", kazao je Puljić i dodao kako je na sjednici prvi govorio Schmidt koji je iznio stavove koje je spomenuo. Rusi su ga teško napali i reflektirali retoriku Milorada Dodika, a sve zapadne zemlje su osudile manji entitet Republika Srpska i dale potporu izborima u listopadu, rekao je Puljić.

Pročitajte i ovo Sastanak Vlade i HBK-a raspravili aktualne teme Hrvatska odlučno stoji uz ukrajinski narod: Sastali se Vlada i HBK

Pročitajte i ovo Ivana Petrović Nije ni izborni zakon u BiH Analiza Ivane Petrović: "Perković i Mustač u Njemačkoj nisu teme. Ozbiljne politike bave se rubom Trećeg svjetskog rata"

Kaže i kako je "američka veleposlanica poručila i nekim hrvatskim političarima u BiH da se ne mogu igrati s pozivima na teritorijalnu reorganizaciju BiH" te dodaje kako su isto govorili i hrvatski te srpski predstavnici.

Puljić kaže kako je najzanimljiviji bio istup predstavnika BiH Šefika Džaferovića koji je napao sve u BiH, sa srpske i sa hrvatske strane za miješanje. "Siguran sam da će taj istup izazvati dosta reakcija, zaista ne možemo reći da je istupio u ime svih građana i naroda BiH", kazao je Puljić.

Cijelo javljanje Ivice Puljića iz SAD-a pogledajte u videu koji je u prilogu

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene