Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dosadašnji predsjednik osječko-baranjskog Županijskog odbora (ŽO) HDZ-a Tomislav Ivić na današnjoj je sjednici tog stranačkog tijela podnio neopozivu ostavku na tu dužnost.


Za novoga predsjednika Županijskog odbora izabran je predsjednik belomanastirskog HDZ-a i bivši gradonačelnik toga grada Davorin Bubalović.

Vezani članci Slika nije dostupna Karamarko: Objava registra branitelja suluda stvar Slika nije dostupna Sabor: Dio oporbe protiv zakona o obilježavanju vojnih groblja

Na konferenciji za novinare Tomislav Ivić je izvijestio kako je odluku o ostavci donio zbog gubitka povjerenja dijela članova ŽO-a te stoga jer drži da je u takvoj situaciji nemoguće kvalitetno raditi, s obzirom da su pred strankom lokalni izbori na kojima je potrebno apsolutno jedinstvo i homogenost stranke, ako se želi ostvariti dobar rezultat.

Dodao je kako je to jedini razlog podnošenja ostavke te da ostaje članom ŽO-a, kao saborski zastupnik, a da novi predsjednik i cijeli ŽO može računati na njegovu potporu u budućem radu. Ocijenio je kako Bubalović ima potrebno životno i političko iskustvo za uspješno obnašanje te dužnosti.

Na novinarski upit je li nakon pobjede Tomislava Karamarka na unutarstranačkim izborima očekivao takvu količinu nepovjerenja u ŽO-u, Ivić je kazao kako je u pitanju dio članova ŽO-a, ali da mu je i to bilo dovoljno da povuče određene konzekvence, "jer je u takvim okolnostima vrlo teško raditi".

>> Šef HDZ-a: Sad smo u depresiji; Lesar: Premijer ne plače, ali građani da

"Nisam imao nikakvih problema u komunikaciji sa središnjicom, pa ni s predsjednikom Karamarkom, i jasno želim reći da na mene nije bilo nikakvih pritisaka da podnesem ostavku. Riječ je o mojoj osobnoj odluci, da se ovo riješi na korektan i dostojanstven način, vodeći računa da ne napravim moguću štetu stranci u smislu daljnjih podjela", kazao je Ivić.

Na upit novinara je li mu žao što je na Općem saboru HDZ-a nakon prvog izbornog kruga iz stožera Jadranke Kosor, koju je do tada podržavao, prešao u stožer Tomislava Karamarka, Ivić je kazao kako "nije prelazio, iz jednoga u drugi tabor", ali drži da je, kada Kosor nije ušla u drugi krug bilo logično i normalno da se između dva preostala kandidata opredjeli za onoga za koga misli da je bolje rješenje za HDZ.

Bubalović je kazao kako je Ivić preuzeo stranku 2005. godine u turbulentnim vremenima i dobro ju je vodio, ocijenivši kako je njegov današnji čin protekao na korektan i prijateljski način. Istaknuo je kako se HDZ sada mora aktivirati, jer iduće godine predstoje bitni lokalni izbori, a novo vodstvo je pred sebe stavilo zadatak- pobjedu u što više jedinica lokalne samouprave. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.