Ivana Paradžiković, urednica emisije Provjereno, dobitnica je Nagrade "Krunoslav Sukić" za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava. Nagradu dodjeljuje Centar za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek.


Profesionalno i ljudsko zalaganje Ivane Paradžiković za socijalnu pravdu, ljudska prava i demokratske standarde kroz emisiju Provjereno bilo je povod za dodjelu ovogodišnje Nagrade "Krunoslav Sukić" 2016. Tijekom godina Provjereno je postalo oslonac mnogih ljudi.

Vezani članci Ivana Paradžiković Ivana Paradžiković o tipičnom radnom danu u redakciji Provjerenog: ''Nema tabua, zabranjenih tema. Ništa ne guramo pod tepih'' Ivana Paradžiković (Foto: PR) - 4 ''Plakali smo zajedno, smijali se, izborili vrlo važne i bitne pobjede. Još vjerujemo da novinarstvom možemo spasiti svijet"

Provjereno je mnogo puta ukazalo na nepravde te svojim emisijama potiče sustav na reakciju, djelovanje i pružanje zajamčenih prava. Svojim pričama nerijetko je znalo ganuti cijelu Hrvatsku te potaknuti reakciju i pomoć onim kojima je pomoć potrebna te je dalo snažan glas onima koji su zahtijevali pravdu u borbi protiv moćnih protivnika.

Ivana Paradžiković dugogodišnja je urednica Provjerenog Nove TV, emisije koja je nedavno obilježila 400 prikazanih epizoda, a povodom primitka Nagrade "Krunoslav Sukić" izjavila je:
"Iznimna mi je čast primiti ovu nagradu jer već 10 godina redakcija Provjerenog glas je obespravljenih, zaboravljenih, marginaliziranih... U tih smo 10 godina postali sinonim borbe za pravdu u društvu. Držimo svojom odgovornošću boriti se za one kojima je nanesena nepravda, uzeto dostojanstvo, one koji misle, izgledaju ili vole drugačije, one koji pripadaju ne samo nacionalnoj nego bilo kojoj manjini i zato me ova nagrada, kao priznanje našeg rada, čini iznimno ponosnom."

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju