Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osniva fond

Sinčićev poziv zastupnicima: 'Znam da morate imati skupa odijela, ali...'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik Živog zida, Ivan Vilibor Sinčić, dio svoje plaće odvajat će u fond, a pozvao je i ostale zastupnike da naprave isto.

Saborski zastupnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić želi, kako je napisao u pismu medijima, 'realizirati jednu predivnu inicijativu koja je osmišljena prije nekoliko mjeseci'.

Pročitajte i ovo Nova lica u Saboru - 4 Velik broj Nova lica u Saboru: Dolaze iz različitih političkih opcija, a ima i jedan volonter Ukida se prirez, rastu plaće ukidanje prireza Nova godina, nove plaće: Provjerite što možete očekivati od prvog siječnja

'Sabor je konstituiran prošle godine, 28.12. Gotovo čitav mjesec održane su tek dvije sjednice, jedna od pola sata i jedna od sat vremena. Treću sjednicu su najavili iza 15.01. Od toga još ništa.
Ipak, za tih sat i pol rada cijeli mjesec, zastupnici će dobiti pune plaće sa svim pripadajućim beneficijama. Taj će novac dati svi hrvatski građani iako većina njih nema dovoljno ni za sebe.

Stoga je naš prijedlog da se osnuje fond u koji bi svaki zastupnik odvajao dio svoje plaće. Ja ću prvi. Vi ne morate stavljati u fond isti iznos kao ja. Znam da ste navikli na drugačiji način života, da jednostavno morate imati skupa odijela i kvalitetne ručne satove. Znam da dame moraju nositi markirane torbice i cipele za koje izdvajaju pola plaće. Da morate jesti u najpoznatijim restoranima i biti na važnim zbivanjima, sređeni i fini. Dovoljno je ako svaki od vas mjesečno uplati tek 1.000 kn.
Mjesečno je to čak 151.000 kn. Zamislite koliko bi mladih ljudi, koji danas nemaju prilike, moglo studirati. Ili koliko bi teško bolesne djece moglo otići na liječenje. Znamo svi kakav je naš zdravstveni sustav. Mogli bismo financirati sjajne socijalne i razvojne projekte. Preusmjerimo novac u pametne stvari.

A zamislite tek kakav bi domino efekt izazvali kad bi se našoj akciji pridružili i direktori javnih poduzeća, koji imaju i triput veća primanja od zastupnika. Kad bi nam se pridružili gradonačelnici, župani... Gdje bi nam bio kraj?

Vi znate da 1.000 kn nije mnogo novaca. To je za vas možda tek jedan ili dva ručka mjesečno. Pokažite da imate empatije i suosjećanja.

Također želim zamoliti odvjetnika i javnog bilježnika koji bi bili voljni izraditi sa mnom plan da mi se jave.

Dragi zastupnici, čekam vaš poziv, moj broj uglavnom imate svi. Nemojte da budem jedini koji će na kraju mjeseca biti taj koji je uplatio u fond. Što će političaru više od 10 000 kuna mjesečno?', poručio je Sinčić.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene