Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga oko crnih fondova

Jarnjak i Maček u USKOK-u aktivno iznosili obranu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivan Jarnjak i Ratko Maček danas su bili na ispitivanju u vezi crnih fondova.

Nakon bivšeg glavnog tajnika HDZ-a Ivana Jarnjaka, u USKOK na trosatnom ispitivanju bio je i Ratko Maček, koji je stigao u pratnji odvjetnika Tihomira Rubeše. On je po izlasku rekao kako su iznosili obranu, dok Ratko Maček nije želio ništa komentirati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NASTAVAK SUĐENJA Fimi media: Ivan Jarnjak nije došao svjedočiti u procesu protiv Sanadera Slika nije dostupna Fimi media HDZ: Nismo krivi, a USKOK je optužnicom odlučio o pobjedniku izbora!

Nakon izlaska iz USKOK-a ni Ivan Jarnjak nije želio ništa komentirati. Njegov odvjetnik Petar Pavković je novinarima potvrdio da je Jarnjak u USKOK-u bio u svojstvu osumnjičenika te da je aktivno izosio svoju obranu. Bivši tajnik HDZ-a je odgovorio na sva pitanja i tvrdnje je potkrijepio dokazima, prenio je odvjetnik Pavković.

Podsjetimo, USKOK sumnjiči Hrvatsku demokratsku zajednicu kao pravnu osobu u slučaju Fimi medija, a osumnjičeni su i bivši glasnogovornik stranke Ratko Maček te bivši glavni tajnik Ivan Jarnjak.

Njih se tereti za financiranje kampanja iz 2003. do 2007. godine novcem iz crnih fondova. Od visokopozicioniranog člana HDZ-a doznajemo kako se radi o iznosu od oko 30 milijuna kuna.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene