Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stanovnici Istre i dalje muku muče s redukcijom vode...


Zamućena voda teče iz slavina istarskih kućanstava. Problemi s vodoopskrbom ne prestaju. Mjere redukcije 1. stupnja i dalje su na snazi. A zbog te odluke najviše su izgubili poljoprivrednici. Urodi su na nekim područjima uništeni i do sto posto.

Vezani članci Provjera propusnica za napuštanje mjesta prebivališta Grad Pula za građane traži slobodno kretanje na području bivše pulske općine Trik Trik s vodom nasmijao ljude do suza, ne pokušavajte ga kopirati dok ne prođe epidemija

'Sustav može doći pod upitnik samo zbog manjih poremećaja, a znamo da svaka kap vode u ovom je trenutku bitna', kaže istarski dožupan Vedran Grubišić.

>> U Istri nestašica vode, stanje u poljoprivredi alarmantno

'Poljoprivreda pati i bez ove redukcije međutim uvođenjem ove redukcije poljoprivreda je došla u poziciju da ima sve uvjete da se na nivou županije proglasi elementarna nepogoda', rekao je Milan Antolović, pročelnik odjela za poljoprivredu i vodoprivredu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.