Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MOTIVACIJA RADNIKA

Nije plaća: Istraživanje pokazalo što je Hrvatima na radnome mjestu doista najvažnije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Agencija MSA Adria iz Zagreba na 411 ispitanika diljem Hrvatske provela je istraživanje što im je najvažnije za motiviranost na radnome mjestu. Donosimo rezultate tog istraživanja.

Tijekom dva dana, 17. i 18. veljače, zagrebačka agencija MSA Adria provela je online anketu na uzorku od 411 građana Hrvatske, reprezentativnom po spolu, obrazovanju i prihodima. Tema je bila - što vas motivira na radnome mjestu?

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić U Dnevniku Nove TV Ne propustite posljednje i najrelevantnije predizborno istraživanje Slika nije dostupna Provedena anketa Doznajte što najviše motivira zaposlenike na rad

Redoslijed motivacijskih faktora možda bi neke mogao i iznenaditi - umjesto dobre plaće, ispitanici su na prvome mjestu istaknuli kako im je važno poštovanje kolega ili nadređenih. To je za 75 posto ispitanih bilo najvažnije. Slijedi sigurnost zaposlenja (74 posto), a dobra, odnosno visoka plaća tek je na trećemu mjestu, sa 72 posto onih koji su to naveli kao važan faktor za motiviranost na poslu.

Hrvatima je važna i samostalnost u radu, pa je tako oko 70 posto anketiranih građana izjavilo da ih samostalan rad, odnosno rad bez kontrole nadređenih izrazito motivira. Među motivirajuće faktore ubrojili su se još i povratna informacija nadređenih o kvaliteti njihova rada te mogućnost daljnjeg obrazovanja i napredovanja.

S druge strane, beneficije poput besplatnog toplog obroka, osiguranog parking mjesta, te korištenje službenog telefona uglavnom nemaju preveliki utjecaj na njihovu motivaciju.

Više od 50 posto ispitanika izjavilo je da besplatni topli obrok nema nikakav značaj za njihovu motiviranost na radnom mjestu, kao ni službeni mobitel (55 posto) niti fleksibilno radno vrijeme (oko 50 posto).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene