Obavijesti Video Pretražite Navigacija
300.000 gostiju u jednom danu

Istra bilježi povijesne rekorde!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Istri je zabilježeno 300 tisuća gostiju u jednom danu. Nijemci kao i dosad ostvaruju najviše noćenja. Slijede ih Austrijanci i Slovenci. Za smještaj najčešće odabiru kampove. Istra i dalje tako čvrsto drži poziciju najposjećenije regije u Hrvatskoj.

Zadovoljni su i gosti i hotelijeri. Špica sezone ne ostavlja im ni jednu sobu praznu. ''Kao i u cijeloj Istri i u našem hotelu također bilježimo rekorde ove sezone. Najveći dio naših gostiju dolazi iz Velike Britanije'', rekla je Gordana Lujanac, direktorica hotela.

Pročitajte i ovo Uhićeno 10 ljudi zbog preprodaje droge Uhićenja u Puli i Zagrebu Pale dvije narkobande, uhićeno 10 ljudi, jedan je u šumi zakopao 12 kilograma kokaina Bespravna gradnja; ilustracija - 2 Državni inspektorat u akciji Unatoč rušenjima, kaznama i prijavama, bahatost ilegalnih graditelja ne jenjava, ali: "Sve pomalo dolazi na red"

Englezi su, kaže. vjerni gosti, vraćaju se godinama, neki i dvaput tijekom sezone.

Sva tri Hrvatska top odredišta su u Istri. Na samom vrhu s najvećim brojem posjeta i noćenja i dalje Rovinj. Slijede ga Poreč i Medulin. Kruna, dosad nezabilježeno postignuće - 300 tisuća gostiju u jednom danu.

''A još bolja informacija je ta da u četvrtak imamo dva milijuna noćenja više u odnosu na isti period lani što također predstavlja povijesni rekord'', rekao je Denis Ivošević, direktor TZ-a Iž

Dobro organizirana i posložena uz ponude s dobrim cijenama i kvalitetom, Istra je regija koju je tržište prepoznalo.

Mjesta za rast ovih povijesnih brojki naravno ima. Očekuje se da će do kraja sezone biti dva milijuna i 700 tisuća noćenja više u odnosu na proteklu godinu, dakle, očekuje se još tih 700 tisuća noćenja. Ono što je za Istru trenutačno bitno je da su jučer počeli praznici u Bavarskoj, a obzirom da od tamo dolaze najbrojniji i najznačajniji gosti za Istru, svakako će doprinijeti velikom povećanju dolazaka i noćenja.

Od idućeg tjedna očekuje se i poveći broj Talijana, počinje feragosto. Njihovo je tržište već treću godinu stabilno, čak i s blagim porastom. A svakako događaji poput velikih koncerata privlače i dodatne goste.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene