Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Istarskim ribarima odšteta zbog cvatnje mora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na današnjoj sjednici Poglavarstva Istarske županije župan Ivan Jakovčić je najavio da će ribarima biti nadoknađene štete nastale zbog cvatnje mora.

Ribari su tražili proglašenje elementarne nepogode, ali nema zakonskih uvjeta za takvu odštetu. Zato smo prihvatili prijedlog Ribarske zadruge "Lanterne" da se 925.150 kuna procijenjenih šteta za 139 istarskih ribara nadoknadi zajednički iz županijskog, gradskih i općinskih te državnog proračuna", kazao je župan Ivan Jakovčić.

Pročitajte i ovo Riba Oglasilo se i Ministarstvo Odluka iz Bruxellesa zabrinula mnoge ribare: Smanjena je godišnja dopuštena kvota izlova jedne vrste ribe Slika nije dostupna Zbog smetnji pri ribolovu Slovenski ribari dobit će odštetu

Na sjednici Poglavarstva predloženo je da Istarska županija nadoknadi četvrtinu nastalih šteta, 238.038 kuna, odnosno 1713 kuna po ribaru. Jednako toliko izdvojit će općine i gradovi. "Državi ćemo predložiti da nadoknadi barem 25 posto, a po mogućnosti i svih preostalih 50 posto štete. Prihvatili smo strukovni prijedlog, jer smo ga ocijenili kvalitetnim, i taj ćemo zahtjev dostaviti mjerodavnima na otvorenju Sajma ribarstva "Cro Fish" u petak u Umagu", zaključio je župan Jakovčić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene