Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika materijalna šteta

Sa sto kilometara na sat vlaku otkazale kočnice?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kompozicija teretnoga vlaka sa 16 vagona u kolodvoru Sušak-Pećine jutros je u 3,05 sata iskočila iz šina.

Pri iskakanju lakše su ozlijeđene tri osobe, među njima i asistent strojovođe. 700 tona teška kompozicija kojom je u riječku luku bilo prevoženo koštano brašno uletjela je u gusto naseljeni riječki kvart Pećine brzinom od oko 100 kilometara na sat. Materijala šteta je velika jer su oštećeni vagoni, kontejneri koje je vlak prevozio, kontaktna mreža i kolosjeci u kolodvoru Sušak Pećine, ali i automobili koji su bili na udaru letećeg kamenja. Šteta će se vjerojatno mjeriti u milijunima eura. Vlak je vozio na relaciji Zagreb - Rijeka. Zbog nesreće u prekidu je teretni promet na relaciji Škrljevo - Rijeka.

Pročitajte i ovo Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama Sudar vlakova u Italiji očevid u tijeku Užas u Italiji! Sudarila se dva vlaka, najmanje 17 ozlijeđenih

Dignuo sam se, čuo zapomaganje ljudi, tu su kucali, vikali molim vas otvorite, ja sam im govorio ne bojte se, neće biti ništa...Ne bih znao opisati jer je meni u tom trenutku isto uhvatio šok', opisao nam je situaciju očevidac Elvis Alić. 'To je takav udarac bio strašan da sam ja počela vrištati, digli smo se i ja i djeca pogledati što je', rekla je Jadranka Šalamon. 'Strašno je bilo, onda je ruknulo, počelo se sve kršiti i smirilo se sve, u principu ja nisam odmah vani izašao jer prestalo je naglo', kaže Džemal Bečirević.

Otkazale kočnice?

Mjesto nesreće u prijepodnevnim satima obišli predsjednik Uprave HŽ holdinga Zoran Popovac i predsjednik uprave HŽ Carga Zlatko Rogožar navodi se u priopćenju koje je potpisala glasnogovornica Vlatka Škorić. Mjesto nesreće obilaze i dužnosnici iz nekoliko ministarstava. Očevid još traje i uzrok nesreće vjerojatno će se utvrđivati danima. No, prema neslužbenim informacijama, moguće je da je do nesreće došlo do kvara na kočnicama. 'Imalo smo očito sreću u nesreći, materijalna šteta je ogromna, ali srećom nema ljudskih žrtava', kazao je Zlatko Komadina, župan – goranski. 'Što se ovdje desilo u ovom trenutku je teško reći, ali očito će posljedice biti velike', rekao je Vojko Obersnel, riječki gradonačelnik. Očevid na gotovo dva kilometra pruge obavlja se cijeli dan.

Čelni ljudi HŽ-a obišli su mjesto nesvakidašnje nesreće te krenuli put Zagreba. 'Jedan dio vlaka je zbog sile koja se stvorila kod iskakanja odmah raskinuo i zatim je dalje nastavio vožnju kroz kolodvor', rekao je Miljenko Belenčić, šef prometnog sektora HŽ Rijeka. Što bi bilo da se ovakva nesreća dogodila putničkom vlaku, u po bijela dana, Ili kompoziciji s teretom plina ili goriva, bolje je ni ne misliti. Ovog djela Rijeke ne bi bilo. (T.Š./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene