Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Tržište cijeli svijet'

Dobra vijest za Vukovar: Ovo bi moglo otvoriti nova radna mjesta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U vukovarskoj gradskoj četvrti Borovu naselju danas je otvorena suvremeno opremljena tvornica lijekova, krema i sirupa "Yasenka", vlasnika i investitora Mohameda Radwana Joukhadara, podrijetlom iz Sirije, koji u Hrvatskoj posjeduje 35 ljekarni te tvrtku Medical Intertrade d.o.o. sa sjedištem u Svetoj Nedjelji.

U tvornicu u Vukovaru, u kojoj će se proizvoditi lijekovi, sirupi te razne medicinske masti i kreme, Mohamed Radwan Joukhada uložio je desetak milijuna eura, a zaposleno je trenutačno 15-tak radnika. U sastavu tvornice nalazi se i suvremeno opremljen laboratorij za praćenje kontrole kvalitete, kazala je u prigodnom govoru direktorica proizvodnje u "Yasenki", Renata Goreta.

Pročitajte i ovo CEZIH ponovo neće biti dostupan zbog planiranih radova NIJE PRVI PUT Pacijenti neće moći do uputnica i recepata: CEZIH prestaje s radom, objavljeno do kada Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati

Po riječima Mohameda Radwana Joukhadara, od dolaska u Hrvatsku 1969. godine do danas želja mu je bila da se osim veleprodajom lijekova i farmaceutskih proizvoda, bavi i proizvodnjom.

Ovo biste možda trebali znati o generičkim lijekovima!

"Tržište ove tvornice mora biti cijeli svijet. Naš cilj nije prodavati proizvode iz Vukovara samo u nekoliko ljekarni u Hrvatskoj. Moramo ići i izvan nje. Samo Sirija ima 25 milijuna, a teško stradali sirijski grad Alep pet milijuna stanovnika. Oporavit će se ta područja i računamo i na tamošnje tržište", poručio je rekavši kako se najveće bogatstvo njegove tvrtke visokoškolovani i kvalificirani zaposlenici.

Svečanosti su nazočni bili brojni izvanici među kojima i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, glavni zagrebački imam Aziz Alili te drugi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene