Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Porezni inspektori su tek iz drugog pokušaja uspjeli zapečatiti ugostiteljski objekt u Vinkovcima jer u redovitom nadzoru nisu dobili fiskalni račun.


Rano jutros, uz policijsku pratnju, porezni inspektori zapečatili su dio ugostiteljskog objekta kraj Vinkovaca, a htjeli su ga još jučer zapečatiti.' A zašto vi nama ne kažete zašto, sve nas zanima zašto, mi moramo znati jer od od ovoga živmo', vikali su radnici inspektorima.

Vezani članci Slika nije dostupna Porezna dijeli novac i ljetovanje Slika nije dostupna FOTO Poreznici zapečatili štandove na šibenskoj tržnici

Sukob je izbio zbog jednog računa. Naime, porezna inspekcija došla je u redoviti nadzor i inspektor je naručio piće. 'Kolega mu je izdao fiskalni račun s kojim je inspektor, kad je išao kući, došao na šank i meni platio račun od 28 kuna koji je ostavio na šanku, tako da ne vidim uopće spora', kazao je Zvonko Nikolić, konobar u ugostiteljskom objektu.

>>
Porezna zapečatila 67 poslovnih prostora!

No, spor vide u Poreznoj upravi. 'Ovlaštene osobe kod poreznog obveznika Hotel d.o.o. Vinkovci nisu dobile račun', kazao je Domagoj Živković iz Odjela nadzora Porezne uprave Vukovar.

Vlasnica objekta uvjerava da inspektor nije imao ni jednu primjedbu dok je bio u nadzoru. Nakon što se žalila, iz Porezne je, tvrdi, dobila ponudu. 'Nagađala s nama, da eto možemo mi zatvoriti jedan mali dio, ne moramo sve', kazala je Silvana Petković, vlasnica ugostiteljskog objekta.

Iako lokal i dalje djelomično radi, postupanje inspektora radnike je šokiralo. 'Moji kolege i ja, mislim da nemamo ni prometni prekršaj. Jadno, jako jadno, to je strašno', kazala je Željka Cindrić, radnica u lokalu. Na odluku inspekcije vlasnica se žalila. Tko je pio, tko platio, a tko izdao račun odlučit će porezna uprava.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook