Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žrtve fiskalizacije

Porezna zapečatila 67 poslovnih prostora!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prva dva mjeseca od uvođenja fiskalnih blagajni zapečaćeno je 67 poslovnih prostora zbog nepravilnosti u poslovanju.

Porezna uprava nastavila je s nadzorom primjene odredbi Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom. Nakon 10.356 obavljenih nadzora, inspektori Porezne uprave zapečatili su 67 poslovnih prostora.

Pročitajte i ovo Novac, ilustracija Dobra vijest za mnoge Porezna uprava objavila kada počinje isplata povrata poreza i do kada će svima sjesti novac Slika nije dostupna Bez milosti Linić o pečaćenjima: 'Sramota ste za hrvatski turizam, doći ćemo do vaših novaca!'

>> Šest računa u manje od tri sata, svi neispravni!

'Posebno želimo naglasiti da više nećemo imati razumijevanja za obveznike fiskalizacije koji se nisu prilagodili Zakonu ili ga ne poštuju. Prijava građana zbog neizdavanja računa ili ispisivanja lažnih računa sve je više, što nas dovodi do zaključka da postoji velik broj obveznika fiskalizacije koji Zakon nisu ozbiljno shvatili. S obzirom na navedeno, ukoliko inspektori Porezne uprave kod obveznika tijekom nadzora ustanove nepravilnosti, odmah pečate poslovni prostor i određuju novčanu kaznu', kažu u Ministarstvu financija.

Od uvođenja fiskalizacije prošla su gotovo dva mjeseca, zbog čega u poreznoj kažu kako više neće popuštati obveznicima. Naglašavaju i kako sav promet bilježi server zbog čega nije potreban izlazak inspektora na teren da bi se ustanovile nepravilnosti u poslovanju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene