Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UZURPACIJA NA TIJATU

Kršili su zakon na otoku, a sada je konačno stigla odluka: "Čekali smo ovo četiri godine"

Aktualno Galerija Ivana Ivić Grbelja Ivana Ivić Grbelja Foto: DNEVNIK.hr Domagoj Mikić Domagoj Mikić Foto: DNEVNIK.hr Inspekcija na Tijatu - 2 Inspekcija na Tijatu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Inspekcija na Tijatu - 3 Inspekcija na Tijatu - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Nezadovoljni mještani Galerija 1/6 >>
Nakon što je Dnevnik Nove TV ovog ljeta pokazao problem suvlasnika otoka Tijata, koji su bili ogorčeni činjenicom da ugostiteljski objekt na otoku radi bez minimalnih tehničkih uvjeta, u utorak je stigao odgovor građevinske inspekcije.

Veći dio objekta na otoku mora biti uklonjen jer je sagrađen bez dozvola.

"Inspekcijskim rješenjem naređeno je investitoru da ukloni građevine koje čine sklop poslovne građevine ugostiteljsko-turističke namjene (6 drvenih kućica, prizemnu građevinu, montažnu kućicu, nadstrešnicu namjene vanjski šank, bazen, biopročišćivač), rekonstruirane dijelove postojeće građevine gospodarske namjene - pastirske kućice izvedene u uvali.

Građevinska inspekcija je donijela rješenja kojima se odbija prijedlog za odgodu izvršenja inspekcijskih rješenja. Subjekt je podnio tužbu Upravnom sudu u Splitu protiv rješenja o uklanjanju", poručili su za Dnevnik Nove TV.

Pročitajte i ovo Ivana Ivić Grbelja "Ovo je nova Vruja" Krše zakon na otoku, suvlasnici bijesni: "Oni su na našoj djedovini i sada nam ju još žele i oteti"

Pročitajte i ovo Maja Sever Priču prvi objavio Dnevnik Nove TV Maja Sever slikala uzurpaciju obale na otočiću Tijatu, napala je dvojica muškaraca: "Počeli su vikati s kopna, sjeli u gumenjak i došli do nas"

S otoka Prvića uživo se javio reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić koji je u utorak razgovarao sa vlasnikom ugositeljskog objekta.

"Njegova konačna odluka je kako se on zajedno sa svim svojim uposlenicima povlači s otoka Tijata. Danas smo već mogli vidjeti radnike koji rade na raščišćavanju objekata. Rekao je kako će svoju sreću potražiti na nekom drugom mjestu. To, dakle, iduće godine više neće biti otok Tijat", izvijestio je Mikić.

U Tijatu su se okupili suvlasnici većinskih čestica na otoku koji nisu dali suglanost za minimalne tehničke uvjete. Oni se pitaju kako je uopće moguće da je čovjek sve ove godine radio bez minimalnih tehničkih uvjeta. 

Domagoj Mikić razgovarao je s predstavnicom suvlasnika Ivanom Ivić Grbeljom.

"Veseli nas da je konačno došlo do toga. Mi nismo sumnjali da će se sve skupa to dogoditi na koncu. Zahvaljujući medijima ovoga ljeta koji su dosta izvještavali o ovome slučaju, stvari su se okrenule i konačno su institucije napravile svoj dio posla", kazala je Ivić Grbelja.

Dodala je kako vjeruje da bi institucije odradile svoj posao. "Međutim, prošlo je četiri godine", rekla je. 

"To su činjenice", odgovorila je Ivić Grbelja na konstataciju Domagoja Mikića da su četiri godine čekali neko rješenje, došli na Novu TV te da je za dva mjeseca već stigao nalaz građevinske inspekcije

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene