Obavijesti Video Pretražite Navigacija
JEZIVI DETALJI ZLOČINA

"Da nije bilo drona, pitanje je bi li ga uhvatili": Raskomadao djeda pa beživotno tijelo bacio u šumu

Aktualno Galerija Split: Napad na ženu - 1 Split: Napad na ženu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Split: Napad na ženu - 2 Split: Napad na ženu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ilustracija Ilustracija Foto: DNEVNIK.hr Split: Policija - 2 Split: Policija - 2 Foto: DNEVNIK.hr +2 Damir Margeta, suprug napadnute žene Galerija 1/7 >>
Muškarac koji je u srpnju prošle godine napao i teško ozlijedio dvije žene u Splitu, osumnjičen je da je prije toga ubio svog 89-godišnjeg djeda u mjestu Roviška na području Gline. Detalje doznaje reporterka Dnevnika Nove TV Sofija Preljvukić.

Policiji je trebalo dugo, ali ipak su došli do 29-godišnjeg ubojice iz Gline, koji je još u prosincu 2019. zatukao svoga 89-godišnjeg djeda u njegovoj kući u mjestu Roviška kod Gline.

Pročitajte i ovo Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih

Split: Napad na ženu - 1 Split: Napad na ženu - 1 (Foto: DNEVNIK.hr)

"U namjeri da ga ubije, podesnim mu je predmetom zadao više udaraca te zatim beživotno tijelo sakrio u obližnju šumu. Tijelo je pronađeno krajem prosinca prošle godine, a dijelovi tijela i odjeće izuzeti su u sklopu očevida“, kazao je za Dnevnik Nove TV Igor Pasanec, voditelj službe kriminalističke policije PU Sisačko-mosavačke.

Split: Napad na ženu - 1 Ilustracija (Foto: DNEVNIK.hr)

Javnost itekako zna za ovog počinitelja. Nakon potresa došao je iz Gline u Split i dobio smještaj. U srpnju prošle godine, divljački je napao i pretukao dvije žene u Splitu. Ni jednu od njih nije poznavao.

Split: Napad na ženu - 1 Uhićenje: Ilustracija (Foto: DNEVNIK.hr)

"Prijavio se u Splitu, kazavši da mu je kuća u Majskim Poljanama srušena i da mu je djed nestao“, rekao je Damir Margeta, suprug napadnute žene te prepričava kako mu je supruga tog ranog jutra otvara ugostiteljski objekt na splitskoj plaži Firule. Napadač je zamolio čašu vode, a kada je ona krenula niz stube, udario ju je bocom po glavi, a sve su to snimile nadzorne kamere.

"Da nije bilo drona, pitanje je bi li ga uhvatili"

"Vidljivo je da je on nju udario bocom po glavu. Ona je pala ošamućena, a on ju je nastavio udarati. Zadao joj je dvadesetak udaraca rukama i nogama“, pojašnjava Damir.

Split: Napad na ženu - 1 Damir Margeta, suprug napadnute žene (Foto: DNEVNIK.hr)

Odmah nakon ovog napada, napao je i drugu ženu, i to kamenom. Jednako brutalno. Margeta je uz pomoć prijatelja organizirao potjeru koja je pomogla policiji da ga uhvate. "Da nije bilo drona, pitanje je bi li ga uhvatili“, objašnjava suprug pretučene žene.

Odvjetnik ubojice Darko Krčum kazao je da s njim nije razgovarao o tome što mu je s djedom, već samo o slučaju u Splitu poručivši da je ponašanje ovog ubojice posve uljudno.

Split: Napad na ženu - 1 Darko Krčum (Foto: DNEVNIK.hr)

"Nepravomoćna prvostupnjska presuda je 11 i pol godina zatvora“, kazao odvjetnik dodavši da se ubojica, po njegovoj zadnjoj informaciji, nalazi u Centru za dijagnostiku unutar kaznionice u Zagrebu.

Postupak i kazna za ubojstvo djeda tek slijede.

Od nedjelje, 2. listopada Dnevnik Nove TV možete pratiti od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene