Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od 160 vatrogasaca u akciji

VIDEO Drama u Njemačkoj: Izbio požar u tvornici kemikalija, šire se otrovni plinovi

Požar u Berlinu
Požar u Berlinu Foto: Kyiv Post / Screenshot
Veliki požar zahvatio je zgradu tvrtke u Berlinu iz koje se sada širi dim i potencijalno otrovne kemikalije.

Veliki požar u petak je zahvatio zgradu tvrtke Diehl Metall u Berlinu. Iz građevine se širi dim te su vatrogasci upozorili na mogućnost trovanja plinovima i kemikalijama.

Glasnogovornik berlinskih vatrogasaca Adrian Wenzel za Daily Mall je potvrdio da je požar zahvatio četiri kata i da se dio zgrade već urušio. 

Pročitajte i ovo Davor Trupković, bivši pomoćnik ministrice u Ministarstvu kulture i medija - 2 Posljednja velika afera Bivši pomoćnik ministrice ostaje u istražnom zatvoru, Đapo i Pribičević pušteni da se brane sa slobode

"Gasimo požar samo izvana. Iznutra se požar više ne može staviti pod kontrolu", rekao je Wenzel te potvrdio koliko je situacija ozbiljna.

"Na terenu je trenutno 160 vatrogasaca. U zgradi gore kemikalije, a tu su skladišta sumporne kiseline i bakrenog cijanida. Postoji rizik od stvaranja cijanovodika i posljedične eksplozije", napomenuo je Wenzel.

 

 

 

Pročitajte i ovo Radnici Varteksa najavili štrajk 6. svibnja u 6 Radnici poznate tvornice najavili štrajk: "Trajat će dok se plaće ne isplate"

Tvrtka Diehl Metall bavi se klasičnom obradom metala, ali rade i s "progresivnim tehnologijama budućnosti" kao što su autonomne vožnje automobila. 

Diehl Metall podružnica je njemačke grupe Diehl iz Nürnberga koja se bavi proizvodnjom u području protuzračne obrane te surađuje s Bundeswehrom i drugim oružanim snagama. Diehl Defense proizvodi, između ostalog, sustav protuzračne obrane Iris-T SLM, koji su isporučivali i Ukrajini.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene