Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Osuđuju izjavu

Inicijativa 'Pomozimo djeci s invaliditetom' traži smjenu pomoćnice ministrice Ive Prpić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Smjenu Ive Prić traže zbog njezine izjave da 'roditelji svoju djecu prave većim invalidima nego što oni to jesu'.

Građanska inicijativa Pomozimo djeci s invaliditetom u četvrtak je osudila izjavu pomoćnice ministrice socijalne politike i mladih Ive Prpić da 'roditelji svoju djecu prave većim invalidima nego što oni to jesu', te zatražila njezinu smjenu.

Pročitajte i ovo Danica Baričević, saborska zastupnica HDZ-a Oglasila se na Facebooku "Škuri, crni, mali": HDZ-ova zastupnica objasnila svoju rasističku izjavu, pogledajte kako se pravda Hrvatica dala izjavu za RTV Slovenije Za RTV Slovenije Hrvatica izjavom s Pohorja pokorila internet: "Negdje je u šumi..."

Prpić je to izjavila komentirajući izmjene Zakona o doplatku za djecu, kojima inicijativa traži prestanak diskriminacije više od 1000 osoba s najtežim stupnjem invaliditeta, navode iz Pomozimo djeci s invaliditetom.

Iz inicijative su priopćili kako okupljaju više od 5200 osoba s invaliditetom i roditelja djece s teškoćama u razvoju i u ime svakog roditelja osuđuju izjavu pomoćnice Prpić.

Drže kako bi jedino moralno i ispravno nakon takve izjave pomoćnice ministrice bila njezina smjena te javna isprika roditeljima djece s teškoćama i osoba s invaliditetom.

Opačić: 'Osobe s invaliditetom su s nama, žive s nama'

'No, poznavajući rad i ustroj toga ministarstva ne vjerujemo da će se to dogoditi i očekujemo daljnje rezanje prava nama i našoj djeci, daljnju socijalnu neosjetljivost i daljnje urušavanje sustava socijalne skrbi', poručuju iz inicijative.

Svjesni smo da u sustavu socijalne skrbi ima zloupotreba i kako postoji mogućnost da pojedinci pokušavaju iskoristiti sustav, no ne može se generalizirati i sve roditelje proglasiti manipulatorima koji iskorištavaju svoju djecu radi financijskih probitaka. Jasno pokazujući nerazumijevanje i nedostatak empatije, pomoćnica ministrice je pokazala kako je politika ministarstva razarajuća prema najosjetljivijoj skupini društva, optužuju iz inicijative.

Upozoravaju kako je nedopustivo da sustav za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju kreiraju osobe bez imalo empatije, jer ako se tako olako može vrijeđati sve roditelje djece s teškoćama ne želimo ni pomisliti s kojom će nam lakoćom ministarstvo i takvi dužnosnici nastavljati zakonima uskraćivati temeljna ljudska prava, stoji u priopćenju inicijative 'Pomozimo djeci s invaliditetom'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene