Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ingrid Antičević-Marinović šefica zadarskog SDP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sastanku zadarskog SDP-a, svi članovi odbora jednoglasno su podržali kandidaturu Ingrid Antičević-Marinović da ponovno bude predsjednica Gradskog odbora SDP-a Zadar.

'Naša je kolegica dala ostavku na mjesto predsjednice Gradskog odbora prije tri mjeseca kad je prozvana da je kao ministrica pogodovala klijentima svojeg supruga. Ona je osjećala da je njezina moralna dužnost da podnese ostavku dok je Državno odvjetništvo razmatralo te navode, a Gradski odbor je primio na znanje tu ostavku iako se svi nismo slagali s ocjenom naše kolegice da je to nužno.

Pročitajte i ovo Stradao ronilac kod Zadra Kod Zadra U moru pronađen mrtav ronilac, utvrđuje se uzrok smrti Slika nije dostupna Ingrid Antičević Marinović otkrila 'Bilo bi me sram da se po meni zove cesta kao po Kalmeti'

Mi smo uvijek bili uz Ingrid i znali smo da nije odgovorna za ono što joj se stavlja na teret, ali smo poštovali njezinu odluku da postupi onako kako smatra da je moralno. 
U međuvremenu se pokazalo da optužbe ne stoje i Ingrid je prihvatila kandidaturu za novu staru predsjednicu', rekla je jučer tajnica zadarskog GO SDP-a, Omerka Šarić.

Prema Statutu SDP-a, gradski odbori nisu ti koji imenuju ili razrješuju svoje predsjednike, nego to čini stranačka konvencija.

'Iz svakodnevnog kontakta s građanima, posebice našim biračima, shvatili smo da se oni ne slažu s povlačenjem Ingrid Antičević-Marinović s političke scene jer je smatraju poštenom političarkom. Ljudi jednostavno nisu navikli da političari povlače moralne poteze riskirajući svoju političku karijeru', kaže Omerka Šarić, zaključujući kako je SDP-u štetilo povlačenje Antičević-Marinović, ali bi još štetnije za stranku bilo da se nije odlučila vratiti u politički život.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene