Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svjetski dan zagrljaja

Imunitet nam raste ako se osjećamo voljenima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon najdepresivnijeg i najstresnijeg dana u godini, u siječnju je na red došao i dan zagrljaja. Prije 23 godine, na današnji dan proglasio ga je američki svećenik, a od tada se proširio svijetom.

Ni kišni dan nije spriječio Zagrepčane i Zagrepčanke da pokažu koliko se vole grliti. Iako su za međunarodni dan zagrljaja čuli tek rijetki, smatraju da je takav dan ljudima itekako potreban.

Pročitajte i ovo Igor Zenzerović i Bojan Ban queer festival FOTO/VIDEO Zenzerović i Ban u zahtjevnom performansu: Bit će zagrljeni puna 24 sata Slika nije dostupna Zatrpan grad Bezuvjetna ljubav: Nestala djevojčica preživjela snježnu oluju u zagrljaju psa

Pet do šest zagrljaja na dan učinit će Vam život dužim i ljepšim, zaključio je to američki svećenik Kevin Zaborney još 1982. kada je na današnji dan proglasio međunarodni dan zagrljaja.

Većini građana ipak je nešto poznatija akcija besplatnih zagrljaja koji se posljednjih godina s vremena na vrijeme dijele na trgovima većih gradova. Kažu, 4 su zagrljaja potrebna za preživljavanje, 8 za održavanje, a 12 za napredovanje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene