Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon najdepresivnijeg i najstresnijeg dana u godini, u siječnju je na red došao i dan zagrljaja. Prije 23 godine, na današnji dan proglasio ga je američki svećenik, a od tada se proširio svijetom.


Ni kišni dan nije spriječio Zagrepčane i Zagrepčanke da pokažu koliko se vole grliti. Iako su za međunarodni dan zagrljaja čuli tek rijetki, smatraju da je takav dan ljudima itekako potreban.

Vezani članci Lebdeće ruke (Foto: thechive.com) Njihove poze najbolji su dokaz da je neugodnost zarazna, bolno ih je gledati Nekad i sad (Foto: Instagram/ardgelinck) - 29 Projekt koji osvaja internet prikazuje zvijezde kako grle sebe u mladosti

Pet do šest zagrljaja na dan učinit će Vam život dužim i ljepšim, zaključio je to američki svećenik Kevin Zaborney još 1982. kada je na današnji dan proglasio međunarodni dan zagrljaja.

Većini građana ipak je nešto poznatija akcija besplatnih zagrljaja koji se posljednjih godina s vremena na vrijeme dijele na trgovima većih gradova. Kažu, 4 su zagrljaja potrebna za preživljavanje, 8 za održavanje, a 12 za napredovanje.