Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Imam ekskluzivu, HDZ je vodeća stranka'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Slavonskoga Broda u novu izbornu pobjedu - poruka je sa sinoćnjeg mini sabora HDZ-a za petu izbornu jednicu s kojom je ta stranka otvorila pretkampanju za parlamentarne izbore.

Pozdravljajući više dvije tisuće izaslanika i simpatizera stranke iz Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Vukovarsko-srijemske županije predsjednik HDZ-a Ivo Sanader poseban je pozdrav uputio i Hrvatima u susjednoj Bosni i Hercegovini te istaknuo kako su sve dok je HDZ na vlasti sigurni i nitko im neće ukinuti pravo glasa u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Branimir Nestorović Dr. Nestorović prelomio Potres u pokretu koji je bio iznenađenje izbora u Srbiji: Kontroverzni doktor postavio ultimatum, uslijedila je drama Milan Bandić Otvorio Trgovački sud Milan Bandić u stečaju, dug dodatno narastao

- A moram reći i da sam žalostan kada danas neki dovode u pitanje hrvatsko iseljeništvo. Pa što im smeta da hrvatsko iseljeništvo i hrvatski narod u BiH i svi ostali građani koji imaju hrvatsko državljanstvo glasuju za Sabor. Tko ima danas pravo samo zato što ne dobiva glasove od tih ljudi oduzimati im pravo da biraju na hrvatskim izborima, jer kriterij za to nije porez nego državljanstvo, kazao je Sanader.

Kao glavne vanjskopolitičke prioritete Sanader je istaknuo
pristupanje Hrvatske članstvu u Europskoj uniji i NATO-u te pozvao na konsenzus oko toga, a ne na potezanje pitanja referenduma oko pristupanja NATO-u.

- Neka ne forsiraju teme koje mogu biti opasne u smislu odgađanja pristupa ovim najvažnijim svjetskim asocijacijama, rekao je Sanader.

Kao "ekskluzivnu vijest" naveo je da, prema najnovijim podacima terenskog istraživanja koje je vodila vodeća međunarodna agencija, HDZ vodi nekoliko postotaka ispred drugih stranaka. Dodao je kako je to i rezultat rada Vlade kojoj treba još jedan mandat da završi započete i počne nove projekte poput izgradnje kanala Dunav-Sava.

Član predsjedništva stranke i ministar financija Ivan Šuker osvrnuo se na Vladin program decentralizacije proračunskih sredstava, te je rekao kako su jedinice lokalne samouprave u Brodsko-posavskoj županiji ovime dobile 44 milijuna kuna više, od toga 13 milijuna kuna pripalo je Slavonskom Brodu.

Koordinator HDZ-a u 5. izbornoj jedinici i predsjednik Vukovarsko srijemskog HDZ-a i ministar poljoprivrede Petar Čobanković podsjetio je na najvažnije projekte Vlade iz njegovog resora kao što su regionalni vodovod za istočnu Slavoniju i udvostručena suma poticaja za poljoprivredu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene