Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Premijerka tvrdi da se nije sastala s Bajićem i Karamarkom zbog Sanadera


 'Imam povjerenja u Luku Bebića. I inače imam povjerenja u ljude, dok se ne dokaže suprotno. Razumijem svakoga tko je bio i protiv prijedloga užeg vodstva i kolege koji su bili suzdržani. To je dokaz da funkcioniramo kao demokratska stranka, ali naravno da ću od svakoga tražiti da poštuje svaku odluku vodstva stranke. Kad većina u Predsjedništvu nešto odluči, to obvezuje sve članove tog tijela i stranke', rekla je Kosor.

>> Bebić: Niti iniciram, niti sudjelujem u pučevima

Vezani članci Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Sastala se vladajuća koalicija u vezi sa zakonom o trgovini, Bačić: "Vodit ćemo računa o odmoru i prilagodbi rada trgovina sezonskim aktivnostima" Premijer Andrej Plenković Plenković se posvađao s novinarima: "Malo ste svi skupa postali prebahati. Govorim to kao predsjednik Vlade, rješavam teže probleme nego vi"

Premijerka tvrdi da se s ministrom unutarnjih poslova Tomislavom Karamarkom i glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem nije našla zbog Sanadera.

'Ne znam zašto je dio medija to povezao. Nije uvijek sve uzročno posljedično vezano', poručila je Kosor i objasnila da je sastanak s ovom dvojicom bio dogovoren ranije te da su razgovarali o skorašnjoj sjednici Povjerenstva za suzbijanje korupcije, koje će analizirati vrlo konkretne poteze koji se rade u borbi protiv korupcije.

Vladajuća koalicija snažnija je nego ikada, izjavila je hrvatska premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor, nakon današnjeg sastanka čelnika koalicijskih stranaka u vladi.

Hebrang: Bebić se mora prilagoditi novoj situaciji

Čelnici SDSS-a i HSLS-a još su jučer izrazili punu potporu predsjednici Vlade RH Jadranki Kosor, a predsjednik HSLS-a Darinko Kosor i jutros je, ulazeći u vladinu zgradu, rekao kako vjeruje da je koalicija stabilna te je naglasio da uvijek podržava premijerku Jadranku Kosor.  Na upit o stabilnosti koalicije, potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac u prolazu je odgovorio: 'Vidite kakvo je vrijeme', a predsjednik HSS-a Josip Friščić: 'Vidite da čvrsto hodamo.'

Osim čelnika stranaka, u Banske dvore stigli su i ministri. Ivan Jarnjak, Andrija Hebrang i Vladimir Šeks tvrde da je koalicija stabilna i da za nju nema bojazni. Na upit što će biti s Lukom Bebićem, Šeks i Jarnjak nisu željeli odgovoriti, no Hebrang je zauzeo stav. 'To je sada na njemu, Bebić će se morati prilagoditi novonastaloj situaciji u stranci', rekao je Hebrang.

>> 'Bravo teta Jadranka, sve ih počistite'

>> Sanader: Prihvaćam odluku HDZ-a

>> Sanader izbrisan iz članstva HDZ-a!

Premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor izjavila je na sinoćnjoj konferenciji za novinare u središnjici HDZ-a kako je počasni predsjednik stranke Ivo Sanader brisan iz članstva jer je svojim istupom prekršio Statut HDZ-a, naštetio ugledu stranke i vodio rušenju koalicijske vlade.