Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Normalno da bude u svojoj državi'

Bačić: Sanaderov povratak nije uzdrmao HDZ

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić izjavio je da stranka nije uzdrmana povratkom bivšeg premijera, ali je i opovrgnuo neke optužbe iz SDP-a.

Bačić je opovrgnuo tvrdnje riječkih SDP-ovaca da je predsjednica HDZ-a i premijerka Jadranka Kosor oformila poseban tim koji za cilj ima 'oprati HDZ izmišljanjem optužbi protiv SDP-a', ocijenivši da izbijanje u javnost različitih afera povezanih sa SDP-ovcima izaziva nervozu u toj stranci.

Pročitajte i ovo Milan Bandić Otvorio Trgovački sud Milan Bandić u stečaju, dug dodatno narastao sjednica Hrvatskog sabora Četiri milijuna razloga za veselje HDZ-u Strankama u 2024. gotovo dvoznamenkasti iznos: Zastupnice će dobiti više od zastupnika

'Predsjednica vlade i HDZ-a nije oformila nikakav specijalni tim koji bi imao za cilj ili zadaću izmišljanje raznih afera u SDP-u. U RH postoje legalna tijela policije, USKOK-a, državnog odvjetništva i sudova koji imaju zadaću prepoznati, procesuirati i eventualno donijeti presude u svim onim slučajevima kada su u pitanju afere ili kaznena djela', kazao je Bačić novinarima u Saboru.

Ništa nije normalnije od toga da bivši predsjednik i premijer bude u svojoj državi, rekao je Bačić Dodao je da iz dana u dan na svjetlo izbijaju afere u koje su uključeni pojedini SDP-ovi dužnosnici te da to očito 'kod Željka Jovanovića i drugih dužnosnika SDP-a izaziva nervozu pa izmišljaju nekakve specijalne timove koji bi trebali pronalaziti afere među dužnosnicima SDP-a'. SPD-ovce je optužio za istupe ispod razine pristojne političke komunikacije te zaključio da takve izjave opravdavaju zahtjev za smjenom Jovanovića s čela Nacionalnog vijeća za borbu protiv korupcije.

Odbio je i SDP-ove tvrdnje da premijerka Kosor nije vjerodostojna u borbi protiv korupcije, a najveću oporbenu stranku pozvao da podrže vladinu borbu protiv korupcije i svih vrsta kriminala.

>> Šuker 'poludio': Ne smijem niti po sina na aerodrom!

Na tvrdnje SDP-ovaca da se u aferi Daimler mito primalo tek između 2003. i 2008., Bačić je kazao da je HDZ 'itekako zainteresiran da se čim prije otkrije koji su dužnosnici iz bivše Račanove vlade to mito primili'. Na pitanje je li povratak u zemlju bivšeg premijera Ive Sanadera uzdrmao stranku, Bačić je odgovorio niječno. 'Ne, apsolutno pojavljivanje bivšeg premijera nije uzdrmalo stranku', rekao je.

Bačić je kazao i da nije upoznat s tim kontaktiraju li neki HDZ-ovi saborski zastupnici sa Sanaderom te da osobno ne vjeruje da postoje takvi kontakti, a demantirao je i pisanje tjednika Nacional o neformalnom sastanku užeg kabineta vlade, na kojem se, po pisanju Nacionala, 'u mučnoj i svađalačkoj atmosferi' govorilo o Sanaderovu povratku. 'Jučer nije održan apsolutno nikakav sastanak vrha vlade', rekao je Bačić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene