Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavljen crtež

Ima li ovaj muškarac veze sa smrću Britt Lapthorne?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australski mediji su najavljujući specijalnu emisije u kojoj će, kako oni tvrde, biti otkriven identitet muškarca kojeg se navodno sumnjiči za umiješanost u smrt 21-godišnje Australke Britt Lapthorne, otišli korak dalje. Danas su objavili crtež navodno tog muškarca!

Tvrdeći da je Britt otela organizirana skupina, koja 'operira' po Dubrovniku australski mediji ne odustaju od tvrdnji da je 21-godišnja djevojka u Hrvatskoj ubijena unatoč tome što policija nije pronašla nikakve dokaze za takve tvrdnje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nalazi stručnjaka donose novu teoriju Britt je u more bačena s utezima? Slika nije dostupna Potvrdili nalaz hrvatskih kolega Ni autralski patolozi ne znaju je li Britt Lapthorne ubijena

Australski Daily Telegraph objavio je skicu, kako oni tvrde, mogućeg osumnjičenika, koji je prema njihovom pisanju umiješan u nestanak Britt Lapthorne. Herald Sun istog muškarca, na temelju istog crteža sumnjiči i za ubojstvo, a piše kako su tu osobu prepoznale dvije turistkinje koje tvrde da u Dubrovniku postoji organizirana banda koja otima mlade djevojke, a navodno je pokušala oteti i njih.

Mediji sve pokušaje otmice povezuju s klubom u kojem je Britt Lapthorne posljednji put viđena živa, no iako su novinari, koji su snimili dokumentarac koji će sutra biti emitiran, bili u klubu s nikim od djelatnika niti s vlasnikom nisu razgovarali. 

>> 'Britt Lapthorne ubila banda'

Herald Sun donosi i priču djevojke koja je navodno vidjela muškarca u plavom kombiju, a koji je prema njezinom mišljenju mogao imati veze s nestankom Britt Lapthorne. Ta djevojka tvrdi da je i ona zamalo oteta. Novinari televizijske ekipe Channel 7 dali su se u istragu tvrde da je jedna od njihovih sugovornica, Amerikanka Jennifer Blanchard, također uspješno izbjegla pokušaju otmice. Prema njihovom pisanju djevojci su prišla dvojica muškaraca koji su se predstavili kao policajci i počeli čavrljati, a nakon što ih je odbila pokušali su je na prijevaru uhvatiti. Kasnije je sve ispričala prijeteljima, ali ne i policiji?!

Blanchard je uz pomoć forenzičkog crtača Stevea Mancusija izradila crtež jednog od dvojice lažnih policajaca. Riječ o muškarcu nižeg rasta. Izjavila je da je crtež iznenađujuće sličan napadaču. Navodno je prema istom crtežu mogućeg napadača identificirala i druga žrtva koja se od pokušaja otmice spasila iskočivši iz automobila.

Britt Lapthorne nestala je u noći sa 17. na 18 rujna u Dubrovniku, a njeno je tijelo nađeno 6. listopada u uvali Boninovo. Mlada Australka posljednji je put viđena u dubrovačkom noćnom klubu Fuego.

Obdukcija provedena u Zagrebu potvrdila je da je pronađeni leš 21-godišnje Britt Lapthorne što je, na traženje roditelja, potvrđeno i obdukcijom provedenom u Australiji. Obdukcija u Australiji nije dovela do uzroka smrti, a obdukcija koju je provela hrvatska strana pokazala je da se na tijelu stradale Lapthorne nisu pokazali tragovi nasilja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene