Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

IKEA je 27. prosinca službeno podnijela zahtjev za izdavanjem građevinske dozvole za svoju prvu robnu kuću u Hrvatskoj.


Zakonski rok za izdavanje građevinske dozvole iznosi maksimalno 45 dana i 15 dana nakon izdavanja za njezinu pravomoćnost, pa se očekuje kako će radovi početi tijekom ožujka ili travnja 2013. godine.

Vezani članci Osiguranje za vrijeme predsjedanja Vijećem EU-a Zatvorene ceste i stotine policajaca na ulicama: Policija upozorava građane Zagreba – pripremite se na gužve i zastoje Bivši beskućnik Mire Mrvalj i Josipa Ćirić Bivši beskućnik pokazuje strahote života na ulicama: "Zamislite spavanje s metalnom šipkom ispod glave ili nožem u rukama"

>> Promjena plana: Ikea otvara robnu kuću, odgođeno otvaranje trgovačkog centra

Kako stoji u priopćenju švedske tvrtke, otvaranje prve robne kuće očekuje se godinu dana od početka izgradnje. Ukupna investicija tvrtke IKEA u Hrvatskoj iznosit će oko 100 milijuna eura, a zaposleno će biti oko 350 radnika.

'Ono što će također obilježiti 2013. godinu za nas, osim same izgradnje robne kuće, bit će i intenzivno zapošljavanje budućih zaposlenika. Tijekom cijele godine kontinuirano ćemo otvarati nova radna mjesta, a kulminacija će biti 6 mjeseci pred otvorenje same robne kuće kada očekujemo zapošljavanje do 200 budućih kolega. U konačnici u robnoj kući IKEA raditi će oko 350 zaposlenika', priopćeno je iz ove robne kuće.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook