Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Budite na oprezu

Idete na godišnji? Evo trikova koji će vas spasiti od provale u stan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U tjednu blagdana i neradnih dana mnogi su krenuli prema Jadranu i ostavili prazne kuće i stanove.

Ljeto je vrijeme kada su provale i krađe u porastu, pa je policija dala upute kako zaštititi imovinu od provalnika. Policija u Osijeku provodi i program prevencije od krađa i savjetuje građanima da ne ostavljaju stan na milost i nemilost lopovima. Trikova je bezbroj. Nikako nemojte navući do kraja zastore, jer je to znak da vas nema kod kuće. Novac i vrijedne stvari ne treba držati u kući, a ključeve od stana najbolje je povjeriti osobama od povjerenja, stoga treba biti dobar sa susjedima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Lopovi ne biraju priliku Oprezno na plaži! Dok uživate u moru, kradljivci vrebaju novčanike i mobitele Slika nije dostupna Vojni objekt Peneda Predsjednica će ljetovati na Brijunima, troškove snosi sama

I nikako na telefonskoj sekretarici ne treba reći da ste na odmoru. S punim torbama i mislima na more, mnogi ostavljaju i prazne stanove, a prazni stanovi idealna su prilika provalnicima.No, provale su tijekom ljeta u porastu. Prošle je godine više od 13 tisuća Hrvata prijavilo krađu, gotovo tisuću više nego godinu ranije.

Nadzornim kamerama i dvostrukim ogradama tek nekolicina Hrvata štiti imovinu. Dobro je,stoga,imati i dobre susjede koji bi praznili poštanske sandučiće i povremeno obilazili stan. Najčešće mete provalnika ljeti su kuće i stanovi, uredi, trgovine i ugostiteljski objekti. Iz stanova se većinom otuđuje novac i zlato. No, mnogi lopovima i sami olakšavaju posao i ostavljaju ključeve ispod otirača ili cvijeća. Počinitelji su većinom mlađe i osobe bez posla.

Državni rekorder po broju krađa je zagrebačka županija, a najpoštenije se živi u požeško-slavonskoj.Policija otkrije tek svakog trećeg provalnika.To su doista mlade osobe koje nemaju posao i žive od krađa po trgovinama, kioscima ,a preko ljeta i praznim stanovima. Zato je iznimno važno ne razglasiti na sva zvona da odlazite na dulje vrijeme iz stana. To ćete reći u povjerenju tek susjedu, rodbini ili prijatelju.

Najbolji kućni alarm stoga je povećan oprez i bezbrižno ljetovanje može početi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene