Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cisterne jedini spas

I Slavoniju čeka sudbina Istre, vode gotovo ni nema...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osim u Istri, nestašica vode prijeti i Slavoniji! Bez vode više od mjesec dana žive stanovnici u okolici Đakova. Bunari su suhi. Malo vode uspiju prikupiti na izvorima izvan sela, ali i oni su pri kraju.

Cisterna je došla u posljednji čas. Bunar je presušio. 'Sada kada oni to tu uspu to nestane za tri četiri sata, odvuče zemlja', kaže gospodin Norbert.

Pročitajte i ovo Vatrogasci, ilustracija Poznat je uzrok Tragedija u Đakovu: U stanu buknuo požar, smrtno stradao muškarac Psi iz kampa Borovik Monstruozni čin Gnjusan zločin kod Đakova: "Dvije male duše koje su svakoga dočekivali mašući repom"

>> Istra se muči s najvećom nestašicom vode!

Zato brzo treba napojiti žedno blago. Vode se već dugo pošteno nije napilo više od tisuću stanovnika male općine u blizini Đakova. Siniša vodu sam crpi s jednog od izvora koji nije presušio. 'Nestaje vode u selu, marva nema šta pit. Svaki dan dolazim na izvor', kaže Siniša Cvijić.

Pitanje je dana kada će i taj izvor presušiti. Najsiromašnija općina Đakovštine leži na izvorima vode, ali novca za vodovod nema. Stanovnici su osuđeni na cisternu, dok i ona ne presuši.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene