Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

kandidirao se e-mailom

U fotofinišu! Ranko Ostojić u utrci za predsjednika SDP-a: ''Odlučio sam nakon presice klana koji tvrdi da je protiv klanova''

Ranko Ostojić
Ranko Ostojić DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Ranko Ostojić Galerija 1/1 >>
Bivši saborski zastupnik SDP-a Ranko Ostojić u ponedjeljak je, neposredno prije isteka roka za kandidature u ponoć, e-mailom stranačkoj izbornoj komisiji poslao kandidaturu za predsjednika stranke, potvrdio je Ostojić u utorak ujutro Hini.

Ranko Ostojić aktualni je predsjednik SDP-a Splitsko-dalmatinske županije.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja Iz minute u minutu "Imamo dovoljno ruku": Grmoja uputio novi poziv DP-u, stigao mu odgovor i neće mu se svidjeti Siniša Hajdaš Dončić, potpredsjednik SDP-a IZBORNE KOMBINACIJE Hajdaš Dončić: "Čuo sam se s Milanovićem, predat ćemo mu mandate"

Premda je tijekom kandidacijskog roka isticao da se neće natjecati za čelno mjesto u stranci kako ne bi naštetio kandidaturi Peđe Grbina nego da će ući samo u utrku za 17-člano Predsjedništvo stranke, Ostojić je u 'fotofinišu' ipak odlučio ući u borbu za vodeće mjesto u najvećoj oporbenoj stranci.

Okidač za tu odluku bila je jučerašnja press-konferencija 'neretvanske skupine', koja okuplja mlade SDP-ove gradonačelnika i načelnike, a za koju se očekivalo da će javno dati dati potporu Grbinu.

„Kandidirao sam se u roku koji je naznačen, nakon presice klana koji tvrdi da je protiv klanova. Isti oni koji su do jučer podržavali Peđu Grbina, sada podržavaju samo sebe“, kazao je Ranko Ostojić u kratkoj izjavi za Hinu.

Istaknuo je i da 'kada budu potvrđene kandidature, onda ćemo biti u prilici suočiti se sa slabostima SDP-a'.

„Jedna od njih je upravo dosljednost i drugarstvo. U jučerašnjem nastupu sam čuo koliko je to nevažno, a trebalo bi biti temelj SDP-a“, pojasnio je Ostojić motive za svoju predsjedničku kandidaturu.

Nakon fijaska SDP-a na parlamentarnim izborima u srpnju i povlačenja tadašnjeg čelnika stranke Davora Bernardića, SDP će 26. rujna po principu 'jedan član, jedan glas' birati novo vodstvo – predsjednika, Predsjedništvo i Glavni odbor.

Uz Ostojića, kandidature za predsjednika stranke istaknuli su i Peđa Grbin, Željko Kolar, Mirela Ahmetović i Marino Percan.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene