Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Promet je vrlo gust na cestama u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti, kao i na većini cesta u priobalju. Na izlazu iz Hrvatske u Maclju kolona je duga tri kilometra.


Na graničnom prijelazu Macelj, na izlazu iz Hrvatske, u nedjelju poslijepodne kolona vozila bila je duga tri kilometra, a na prijelaz državne granice čekalo se oko sat i 15 minuta, informacije su iz Operativnog dežurstva Policijske uprave krapinsko-zagorske.

Vezani članci Prevrnula se prikolica na autocesti A1 01 Snijeg i orkanska bura stvaraju velike probleme u prometu: Na A1 prevrnula se prikolica, ne putujte ako ne morate Slika nije dostupna Evo kolike vas kolone čekaju na cestama

No za sve oni koji se vraćaju sa svog odmora na hrvatskom Jadranu i nastavljaju put kroz Sloveniju dobre su vijest da je promet u laganom opadanju pa se u nastavku dana očekuje smanjivanje gužve na Macelju.

Prema informacijama krapinsko-zagorske policije u trenutku najvećeg pritiska putnika na prijelaz granice u nedjelju se čekalo nešto više od sat i 20 minuta.

Dugačke kolone stvaraju se i ovaj vikend na većem broju prometnica.

Stanje prema HAK-u u 18:31 sati je sljedeće:

Autocesta A1:

kod naplatnih postaja Lučko nema dužih čekanja, na NP Demerje kolona je oko 1km

između čvorova Bosiljevo 2 i Jastrebarsko u smjeru Zagreba prometuje se usporeno u nekoliko kolona uz povremene zastoje

Autocesta A3 Bregana-Lipovac:

kod naplatnih postaja Bregana u smjeru Slovenije kolona vozila je duga oko 1 km;

Most Krk:

u smjeru kopna vozi se u koloni već od Njivica.