Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'I dalje ću se baviti poslovima koje od mene traži Ustav, a turbo folk ostaviti drugima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je danas kako nisu u pravu ministri koji smatraju da bi predsjednik trebao pratiti folk glazbu, a ne sazivati sastanke s gospodarstvenicima, jer Ustav predsjedniku RH nalaže da skrbi o funkcioniranju institucija u zemlji.

"Da bi predsjednik to mogao, on mora znati što traže sindikati, oni koji stvaraju novu vrijednost, koju regulativu nudi Vlada, a koju regulativu usvaja Sabor i zato ću se i dalje baviti poslovima koje od mene traži Ustav, a turbo folk ostaviti drugima", poručio je danas predsjednik Mesić u Turčinu pokraj Varaždina gdje je bio nazočan svečanom otvorenju pogona tvrtke austrijske grupacije "Leier - Leitl".

Pročitajte i ovo Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) i dalić održao predavanje Hrvatska gospodarska krema u Vodicama: Ministar Horvat po uzoru na NASA-u najavio državu bez papira Slika nije dostupna ''Nismo sir koji sva'k može grickati'' Gospodarstvenici upozorili na naivnost Europe u odnosima s Kinom: ''Kinezi su vrlo sposobni kada treba pronaći rupe u propisima''

Naglasio je da ima svoje mišljenje o ljudima "koji misle da sve znaju".

Ukoliko će biti potrebno, predsjednik Mesić je rekao da će od premijera zatražiti sazivanje zasebne sjednice Vlade na kojoj će se raspravljati o stanju u hrvatskom gospodarstvu.

Na pitanje novinara ljuti li ga što će na sutrašnje savjetovanje s gospodarstvenicima i nadležnim ministrima, koje je sazvao on kao predsjednik, a za što je u nekim medijima potpredsjednik Vlade Damir Polančec rekao da je izvan njegovih ovlasti, prema svemu sudeći doći samo državni tajnik za gospodarstvo, predsjednik je odgovorio da "ne zna zašto bi ga to ljutilo".

"Mislim da je najvažniji razgovor s onima kojih se to tiče, proizvođačima i izvoznicima, a sve će materijale dobiti Vlada i njezini resori kao i sadržaj sutrašnjeg razgovora. Sve ćemo to poslati Vladi i ukoliko oni smatraju da bi to bilo dobro pročitati, neka daju nekome da to i učini", kazao je predsjednik Mesić.

Tvrtka Leier-Leitl proizvodi opeku i beton, zapošljava 65 radnika, a novi su vlasnici u bivšu tvornicu opeke Dubravka u Turčinu uložili 12 milijuna eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene