Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) izvijestio je u srijedu da je proveo postupak utvrđivanja iznosa mirovina za 101.045 korisnika, na dio koji se financira iz prikupljenih doprinosa na temelju radnog staža, te preostali dio mirovine do pune svote mirovine, koji se financira izravno iz državnog proračuna.


Postupak utvrđivanja i donošenje rješenja obuhvatio je mirovine ostvarene prema Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, odnosno prema Zakonu o mirovinskom osiguranju.

Vezani članci Mito, ilustracija (Foto: Pixsell,Dubravka Petric) Podignuta optužnica protiv šefice u HZMO-u i još 20 osoba: Uvećavali mirovine za 1000 do 2000 eura mita Sjednica Vlade, ilustracija (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Dobili smo novi raspored blagdana: Evo koji su od iduće godine novi neradni dani

Utvrđivanje dijelova svote mirovina provedeno je radi potpune transparentnosti sustava financiranja mirovina, a svota mirovine za sve korisnike ostaje nepromijenjena, te će se i dalje isplaćivati kao jedinstvena svota, poručili su iz HZMO-a.

MUH podržava prijedlog o nasljeđivanju dijela mirovine umrlog partnera

Dodaju kako će korisnicima poštom do kraja kolovoza biti dostavljeno rješenje s obrazloženjem i obavijesti, a korisnici sustava e-građani obavijest će primiti i u Osobni korisnički pretinac. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook