Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potiče nelojalnu konkurenciju

HUP: Dogovor Vlade i seljaka neodrživ

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Temeljem sinoćneg Sporazuma između Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja i dijela poljoprivrednih udruga, o načinu isplate poticaja za proljetnu sjetvu 2009/2010., Hrvatska udruga poslodavaca izražava svoje protivljenje odredbi postignutog Sporazuma koja narušava ustavom i zakonima zajamčenu jednakost tržišnih uvjeta poslovanja.

Iz Hrvatske udruge poslodavaca tvrde da su ovim ultimativnim dogovorom dijela poljoprivrednih proizvođača u nepovoljan položaj dovedena poljoprivredna gospodarstva veća od 300 ha. 'Ne ulazeći u političke motive i okolnosti ovakve odluke na koju je pristala Vlada RH, Hrvatska udruga poslodavaca upozorava da je ovaj presedan neodrživ sa stanovišta zaštite tržišnog natjecanja', stoji u priopćenju HUP-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija HUP-ova prognoza Poslodavci na mukama, traže promjene: Hrvatskoj se do 2030. sprema velika promjena na tržištu rada Prosvjed seljaka u Bruxellesu Kaos na ulicama VIDEO Bruxelles u vatri i dimu! Prosvjednici kamenjem i petardama zasuli Europski parlament

>> Traktori odlaze s cesta: Postignut dogovor!

>> 'Seljačka buna' ogledalo je loše politike

Navodi se kako takva odluka izravno utječe na povlašteni položaj dijela tržišnih takmaca i potiče nelojalnu konkurenciju u poljoprivrednoj proizvodnji i stvara uvjete za poslovanje izvan tržišnih uvjeta. 'Tako je ova odluka i sa stanovišta prava i zaštite tržišnog natjecanja neodrživa, ali i sa stanovišta ekonomske logike. Ona dugoročno šteti čitavoj domaćoj poljoprivrednoj proizvodnji i čini je manje konkurentnom', tvrde iz HUP-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene