Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Temeljem sinoćneg Sporazuma između Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja i dijela poljoprivrednih udruga, o načinu isplate poticaja za proljetnu sjetvu 2009/2010., Hrvatska udruga poslodavaca izražava svoje protivljenje odredbi postignutog Sporazuma koja narušava ustavom i zakonima zajamčenu jednakost tržišnih uvjeta poslovanja.


Iz Hrvatske udruge poslodavaca tvrde da su ovim ultimativnim dogovorom dijela poljoprivrednih proizvođača u nepovoljan položaj dovedena poljoprivredna gospodarstva veća od 300 ha. 'Ne ulazeći u političke motive i okolnosti ovakve odluke na koju je pristala Vlada RH, Hrvatska udruga poslodavaca upozorava da je ovaj presedan neodrživ sa stanovišta zaštite tržišnog natjecanja', stoji u priopćenju HUP-a.

Vezani članci Slika nije dostupna Seljaci dogovorili cijenu pšenice od kunu i 20 lipa Slika nije dostupna Razišli se seljaci koji su prosvjedovali

>> Traktori odlaze s cesta: Postignut dogovor!

>> 'Seljačka buna' ogledalo je loše politike

Navodi se kako takva odluka izravno utječe na povlašteni položaj dijela tržišnih takmaca i potiče nelojalnu konkurenciju u poljoprivrednoj proizvodnji i stvara uvjete za poslovanje izvan tržišnih uvjeta. 'Tako je ova odluka i sa stanovišta prava i zaštite tržišnog natjecanja neodrživa, ali i sa stanovišta ekonomske logike. Ona dugoročno šteti čitavoj domaćoj poljoprivrednoj proizvodnji i čini je manje konkurentnom', tvrde iz HUP-a.