Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HSU: Naš je cilj sudjelovati u vlasti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska stranka umirovljenika nastavila je jutros pregovore s SDP-om. Sa Zoranom Milanovićem, Ljubom Jurčićem i Slavkom Linićem razgovarali su o sličnostima programa i mogućnosti da u sastavljanju većine jedan umirovljenički zastupnik podrži SDP-ovu većinu.

Na pitanje što je s pregovorima s HDZ-om, Vladimir Jordan rekao je kako su oni završeni i sada je na redu SDP. To, dodao je, ne znači da su se s bilo kojom strankom već dogovorili jer cilj im je ući u vlast i kroz vlast provoditi programe stranke umirovljenika.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osigurana sredstva Dobra vijest za starije osobe: Započinje isplata nacionalne naknade Ilustracija Jezivo svjedočanstvo Zatočeni su u sobama, u neljudskim uvjetima zbog kojih umiru: "Moj je djed u bolnicu stigao žedan i gladan"

- Nama je cilj da, s našim jednim zastupnikom, budemo u vlasti da koliko-toliko možemo utjecati na programe koje smo predstavili našim biračima, rekao je Jordan, a na upit tko mu je u ovom trenutku bliži, SDP ili HDZ, odgovorio je da je prerano o tome govoriti.

Nakon što se, zajedno s potpredsjednikom HSU Silvanom Hreljom, na Iblerovom trgu sastao s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem, te s SDP-ovicima Slavkom Linićem i Ljubom Jurčićem, Jordan je novinarima rekao da u razgovorima nije postignut nikakav dogovor, osim da će se
razgovori sa SDP-om nastaviti.

U tim razgovorima su, kaže, obje strane iznijele svoje stavove o programima vezanim uz socijalna (mirovinsko i zdravstveno osiguranje) i gospodarska pitanja.

Upitan, hoće li ponovno razgovarati i s HDZ-om, odgovorio je da je HSU s HDZ-om završio razgovore, a na upit znači li to da je s tom strankom već postigao dogovor, ponovio je da još ništa ni s kim nije dogovoreno.

Jordan je izvijestio da će se sutra prije podne sastati
Predsjedništvo HSU-a. Potvrdio je da je suspendirao dvije županijske organizacije HSU-a, virovitičko-podravsku i požeško-slavonsku, i to, kako je rekao, zbog opstruiranja stranačkoga rada, u predizbornoj kampanji.

Najavio je da će biti još suspenzija stranačkih organizacija, a o tome će, kaže, odlučiti Predsjedništvo, nakon što u idućih tridesetak dana s terena prikupi izvješća o radu županijskih ogranaka.

Upitan, hoće li prije Nove godine, umirovljenicima biti isplaćena božićnica, s obzirom da na nova vlada još nije imenovana, Jordan je odgovorio: "To pitajte Polančeca".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene