Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Klub HSS-a zatražio je od premijera Ive Sanadera da do kraja dana dođe u Sabor i očituje se o stanju u Hrvatskom fondu za privatizaciju.


'Prošlo je već pet dana od afere u HFP-u i vrijeme je da Sabor raspravlja o toj temi, kako se ona ne bi razvodnila', rekao je predsjednik HSS-ova Kluba Željko Pecek.

Vezani članci Slika nije dostupna Slučaj Maestro: Ispitan USKOK-ov tajni agent Slika nije dostupna Škare Ožbolt proziva Polančeca zbog 'Puljanke d.d.'

Kazao je i kako HSS očekuje da će njihov zahtjev podržati sve
parlamentarne stranke, te da je namjera Kluba da se kroz saborsku raspravu utvrdi 'postoji li za HFP zapovjedna ili osobna odgovornost'.

Upitan hoće li HSS podržati HNS-ovu inicijativu da Sabor zbog stanja u HFP-u Vladi izglasa nepovjerenje, Pecek je rekao kako je za raspravu, ali da još uvijek nije vidio HNS-ov prijedlog.

'Nemamo dovoljno informacija pa ne znamo kako ćemo se prema tome postaviti, a sve što o HNS-ovoj inicijativi znamo, doznali smo iz medija', kazao je.

Odbacio je tumačenje da si HSS time čuva mogućnost koaliranja s HDZ-om nakon jesenskih parlamentarnih izbora.

'Želimo samo raspravu početi već danas, a s kim ćemo koalirati, nije važno', rekao je.

Jučerašnji zaključak stranačkog Predsjedništva, koje je pozvalo i na političku odgovornost za stanje u HFP-u Pecek je protumačio kao poziv da se ministri povuku iz Upravnog odbora HFP-a, ali i iz nadzornih odbora svih tvrtki, jer takav model nadzora smatra neefikasnim.