Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdio Glavni odbor stranke

HSS napustio Europsku pučku stranku, HDZ-u poručili: "Želimo vam plodonosnu suradnju s Tajanijem, Orbanom i Vučićem"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni odbor HSS-a na danas održanoj sjednici potvrdio je odluku Predsjedništva HSS-a o konačnom napuštanju Europske pučke stranke.

"Daljnje djelovanje HSS nastavlja kao samostalna proeuropska, ali prije svega hrvatska politička stranka kojoj je hrvatski nacionalni interes na prvome mjestu.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Ivan Penava POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje

Buduću suradnju s drugim strankama na europskoj razini HSS će uvjetovati partnerskim, a ne podaničkim odnosom.

Naša politička platforma, i to još od vremena Stjepana Radića, najsličnija je politikama europskih zelenih stranaka, ali o tome ćemo odluke donositi isključivo na partnerskim temeljima", zaključak je Glavnog odbora HSS-a.

HDZ-u, jedinoj navodnoj hrvatskoj političkoj stranci u toj grupaciji europskih stranaka, želimo nastavak "plodonosne" suradnje s njihovim sestrinskim strankama kojima su na čelu pretendenti na hrvatski teritorij Antonio Tajani, Viktor Orban i Aleksandar Vučić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene