Krešo Beljak (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)
Krešo Beljak (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)

Glavni odbor HSS-a na danas održanoj sjednici potvrdio je odluku Predsjedništva HSS-a o konačnom napuštanju Europske pučke stranke.


"Daljnje djelovanje HSS nastavlja kao samostalna proeuropska, ali prije svega hrvatska politička stranka kojoj je hrvatski nacionalni interes na prvome mjestu.

Vezani članci Krešo Beljak (Foto: Filip Kos/Pixsell) Krešo Beljak: "HDZ se zalaže za 200 bogatih obitelji koje vuku Hrvatsku, a HSS za dva milijuna bogatih obitelji" Krešo Beljak i Zlatko Fumić (Foto: Dnevnik.hr) Dok Krešo Beljak kritizira Plenkovića i vladajuću stranku, HSS-ov Fumić im se "klanja do poda"

Buduću suradnju s drugim strankama na europskoj razini HSS će uvjetovati partnerskim, a ne podaničkim odnosom.

Naša politička platforma, i to još od vremena Stjepana Radića, najsličnija je politikama europskih zelenih stranaka, ali o tome ćemo odluke donositi isključivo na partnerskim temeljima", zaključak je Glavnog odbora HSS-a.

HDZ-u, jedinoj navodnoj hrvatskoj političkoj stranci u toj grupaciji europskih stranaka, želimo nastavak "plodonosne" suradnje s njihovim sestrinskim strankama kojima su na čelu pretendenti na hrvatski teritorij Antonio Tajani, Viktor Orban i Aleksandar Vučić.