Krešo Beljak (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)
Krešo Beljak (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Glavni odbor HSS-a na danas održanoj sjednici potvrdio je odluku Predsjedništva HSS-a o konačnom napuštanju Europske pučke stranke.


"Daljnje djelovanje HSS nastavlja kao samostalna proeuropska, ali prije svega hrvatska politička stranka kojoj je hrvatski nacionalni interes na prvome mjestu.

Vezani članci HDZ pred izbore u stranci - 2 Politički analitičar otkrio tko ima najveće šanse protiv Plenkovića: "Mogao bi biti prvi ako se opozicija u HDZ-u ujedini" Grlić Radman kaže da traže najbolju lokaciju (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Gordan Grlić Radman: "Niti jedan dio programa EPP-a neće se održati u Saboru"

Buduću suradnju s drugim strankama na europskoj razini HSS će uvjetovati partnerskim, a ne podaničkim odnosom.

Naša politička platforma, i to još od vremena Stjepana Radića, najsličnija je politikama europskih zelenih stranaka, ali o tome ćemo odluke donositi isključivo na partnerskim temeljima", zaključak je Glavnog odbora HSS-a.

HDZ-u, jedinoj navodnoj hrvatskoj političkoj stranci u toj grupaciji europskih stranaka, želimo nastavak "plodonosne" suradnje s njihovim sestrinskim strankama kojima su na čelu pretendenti na hrvatski teritorij Antonio Tajani, Viktor Orban i Aleksandar Vučić.