Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prozivaju ih

HSP Ante Starčević poziva vladajuće da zajedno otkriju sva stratišta bivšeg režima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska stranka prava (HSP) dr. Ante Starčević ocijenila je danas kako vladajuća koalicija nije ispunila obećanje o aktivnijem obilježavanju Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima, 23. kolovoza.

U priopćenju HSP-a dr. Ante Starčevića ističe se kako je aktualna vlast održala svoje obećanje da će ukinuti pokroviteljstvo Hrvatskog sabora nad komemoracijom u Bleiburgu.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin Predsjedništvo SDP-a Grbin: "Odluku će morati donijeti oni u DP-u. A Plenkoviću treba psihijatar, frajer si je osigurao zlatni padobran" Glasačka kutija Nova odluka Vlade Ova četiri mjesta u lipnju idu na prijevremene izbore

>> Milanović oštar: Od sad će Hrvatska biti namjerna, a ne slučajna država

'Žalosti činjenica da su u slučaju negiranja i zanemarivanja najvećeg stratišta hrvatskog naroda bili ekspeditivni, a nisu takvu dosljednost iskazali u drugom obećanju koje su putem saborskog Predsjedništva dali još u travnju ove godine', stoji u priopćenju te stranke.

Podsjeća se kako su vladajući tada obećali da će ubuduće aktivnije obilježavati Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima, koji se u Europi obilježava svake godine 23. kolovoza, te su upravo to naveli kao jedan od razloga degradiranja Bleiburga kao mjesta gdje će se odavati počast žrtvama totalitarnih i autoritarnih režima.

'Prema prikupljenim, standardno nekoordiniranim, izjavama čelnika vladajuće Kukuriku koalicije da se iščitati kako Sabor nije pripremio nikakav službeni program u povodu Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima. Proizlazi kako vladajući ne planiraju ni na koji način obilježiti taj dan te ovim putem želimo podsjetiti širu hrvatsku javnost da je o tim zaključcima novinare tada izvijestio osobno predsjednik Sabora Boris Šprem', stoji u priopćenju.

Glavni tajnik HSP-a dr. Ante Starčević, Pero Ćorić, navodi kako njihova stranka nije iznenađena takvim razvojem događaja jer, kako dodaje, 'državu, u kojoj se 93 posto građana izjašnjava kao katolici, vode jedan agnostik i dva ateista'.

HSP dr. Ante Starčevića pozvao je vladajuću koaliciju da zajedno s njima otkriju sva stratišta bivšega jugokomunističkog režima, da sve bezimene žrtve dobiju svoje ime i prezime, da budu dostojno ekshumirane i pokopane, a nalogodavci i izvršiteji takvih zločina otkriveni i pravedno suđeni. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene