Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozdravljao "Hitlerovim pozdravom"

''Mora odmah napustiti zemlju'': Hrvatskom državljaninu zabranjen ponovni ulazak u Austriju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatskom državljaninu koji je jučer zbog tzv. Hitlerova pozdrava uhićen nakon komemoracije u Bleiburgu izrečena je zabrana ponovnog ulaska u Austriju, priopćila je policija u Koruškoj u nedjelju.

„Kada iziđe iz pritvora morat će odmah napustiti Austriju“, rekao je za Austrijsku novinsku agenciju APA glasnogovornik Koruške policije Rainer Dionisio.

Radi o 48-godišnjem državljaninu Republike Hrvatske koji je nakon komemoracije i prilikom povratka s Lojbaškog polja uzdignuo desnu ruku u znak nacističkog pozdrava.

Koruška policija je s oko 450 pripadnika redovnih i specijalnih snaga ove godine intenzivno kontrolirala poštivanje austrijskih zakona na komemoraciji na Lojbaškom polju pored Bleiburga.

Pročitajte i ovo Dio prosvjednika na Bleiburgu (Foto: Dnevnik.hr) UNATOČ MJERAMA OPREZA Incident na komemoraciji u Bleiburgu: Jedan muškarac uhićen zbog dizanja ruke u nacistički pozdrav, prijeti mu zatvorska kazna

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna plenarno zasjedanje hbk-a HBK o kanonizaciji Alojzija Stepinca: ''Mi smo tu kako bi papa Franjo možda promijenio mišljenje zbog nas vjernika''

U to spada i kontrola isticanja zabranjenih simbola iz razdoblja nacionalsocijalizma u koje se od ove godine ubraja i znakovlje NDH.

Prošle godine policija je na skupu i oko njega zbog isticanja zabranjenih simbola ili pozdrava uhitila sedmoricu sudionika. (Hina)

Aktualno Crni vikend na slavonskim cestama: U tri prometne nesreće poginula jedna, a ozlijeđeno deset osoba. Među njima je dvoje djece Prometna nesreća u Požegi (Foto: JVP Požega) - 6 Prometna nesreća u Požegi (Foto: JVP Požega) - 6 Foto: JVP Požega Prometna nesreća u Požegi (Foto: JVP Požega) - 2 Prometna nesreća u Požegi (Foto: JVP Požega) - 2 Foto: JVP Požega Prometna nesreća u Požegi (Foto: JVP Požega) - 3 Prometna nesreća u Požegi (Foto: JVP Požega) - 3 Foto: JVP Požega Prometna nesreća u Požegi (Foto: JVP Požega) - 4 Prometna nesreća u Požegi (Foto: JVP Požega) - 4 Foto: JVP Požega Prometna nesreća u Požegi (Foto: JVP Požega) - 5 Prometna nesreća u Požegi (Foto: JVP Požega) - 5 Foto: JVP Požega +4 Prometna nesreća u Požegi (Foto: JVP Požega) - 1 Crna kronika Crni vikend na slavonskim cestama: U tri prometne nesreće poginula jedna, a ozlijeđeno deset osoba. Među njima je dvoje djece 1/10 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene