Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Došao zbog Poglavlja 23

Hrvatsko pravosuđe impresioniralo Britance

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Impresioniran sam programom reformi u hrvatskom pravosudnom sustavu', rekao je Kenneth Clark, ministar pravosuđa Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske, tijekom posjeta Hrvatskoj.

Clark je rekao da je Velika Britanija zemlja koja se zalaže za proširenje na demokratske zemlje Balkana te da se nada da će jednog dana sve zemlje s tog područja postati članicama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hoće li nam ugroziti Poglavlje 23 'Svatko ima pravo na pošteno suđenje' Slika nije dostupna Ministar ne očekuje probleme Bošnjaković: Neće biti problema sa zatvaranjem poglavlja 23

Britanski ministar pravosuđa rekao je da je u Hrvatsku došao prvenstveno jer ga zanima Poglavlje 23. 'Naša vlada i ostale prijateljske vlade trebaju procijeniti jesu li ostvarene reforme nepovratne i stalne i da li je došlo vrijeme da Hrvatska uđe u Europsku uniju', rekao je.

>> Bošnjaković: Stvari bi u lipnju mogle dobro izgledati

>> Kosor: Vrlo smo optimistični

Clark je rekao da će, kad se vrati u London, obavijestiti svoje ministre o svemu, a dodao je i da je jako zahvalan što mu je u Hrvatskoj omogućeno toliko susreta. Clark se danas sastao s premijerkom Jadrankom Kosor, ministrom pravosuđa Draženom Bošnjakovićem i predsjednikom Ivom Josipovićem.

Nakon sastanka s Kennethom Clarkom ministar Bošnjaković rekao je da se slika pravosuđa danas promijenila u usporedbi sa stanjem od prije tri, četiri godine te da se vide korjenite promjene i da nema povratka na staro.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene