Policija, ilustracija
Policija, ilustracija Foto: Patrik Macek/Pixsell

Hrvatski savez gluhih i nagluhih upozorio je na prevarante koji se lažno predstavljaju kao gluhe osobe i traže donacije.


"Po gradskim trgovima i ulicama diljem RH, a posebice sada u predbožićno vrijeme, susreću se osobe koje se lažno predstavljaju kao gluhe osobe. Te osobe nude građanima potpisnu listu i traže donacije", upozorili su iz Hrvatskog saveza gluhih i nagluhih. 

Vezani članci Rich The Kid i Tori Hughes (Foto: AFP) Pljačka, batine i bijesna bivša supruga nisu razdvojili par koji je priredio vrući show pred kamerama Simuliranje nesreće (Foto: Screenshot/YouTube) Uhvatio ih VAR: Simuliraju gore od nogometaša, a sve kako bi dobili novac od osiguranja

Govore da nije riječ o gluhim osobama.

"Lažno se predstavljaju te iskorištavaju osjetljivost građana na osobe s invaliditetom. Ne prikupljaju donacije za gluhe osobe te na taj način stvaraju pogrešnu sliku o gluhima i narušavaju ugled stogodišnje organizacije osoba s invaliditetom kao što je Hrvatski savez gluhih i nagluhih", stoji dalje u objavi. 

Savez napominje kako ih stalno zovu zabrinuti građani, zbunjeni zbog njihova navodnog prikupljanja donacija. 

"Hrvatski savez gluhih i nagluhih ne prikuplja donacije na spomenuti način. Mole se građani da ne nasjedaju na ovu prevaru, ne potpisuju, ne daju svoj OIB i ne daju novac spomenutim osobama", zaključuju.