Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lažno se predstavljaju

Hrvatski savez gluhih i nagluhih upozorava: Ne nasjedajte na ove prevarante, ne dajte im ni OIB ni novac!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski savez gluhih i nagluhih upozorio je na prevarante koji se lažno predstavljaju kao gluhe osobe i traže donacije.

"Po gradskim trgovima i ulicama diljem RH, a posebice sada u predbožićno vrijeme, susreću se osobe koje se lažno predstavljaju kao gluhe osobe. Te osobe nude građanima potpisnu listu i traže donacije", upozorili su iz Hrvatskog saveza gluhih i nagluhih. 

Pročitajte i ovo Euro: Ilustracija - 1 "UOPĆE NISAM SKUŽILA" Euro ili nešto drugo? Ekipa Dnevnika Nove TV provjerila znaju li građani prepoznati lažnjake Slika nije dostupna CRNI PETAK Ljubiteljima niskih cijena stiže najdraži petak u godini, policija upozorava na prijevare

Govore da nije riječ o gluhim osobama.

"Lažno se predstavljaju te iskorištavaju osjetljivost građana na osobe s invaliditetom. Ne prikupljaju donacije za gluhe osobe te na taj način stvaraju pogrešnu sliku o gluhima i narušavaju ugled stogodišnje organizacije osoba s invaliditetom kao što je Hrvatski savez gluhih i nagluhih", stoji dalje u objavi. 

Savez napominje kako ih stalno zovu zabrinuti građani, zbunjeni zbog njihova navodnog prikupljanja donacija. 

"Hrvatski savez gluhih i nagluhih ne prikuplja donacije na spomenuti način. Mole se građani da ne nasjedaju na ovu prevaru, ne potpisuju, ne daju svoj OIB i ne daju novac spomenutim osobama", zaključuju. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene