Mariborskoj bolnici kronično nedostaje anesteziologa. U pomoć im zbog toga pristižu anesteziolozi iz Rijeke.


20 riječkih anesteziologa vikendom će raditi u bolnici u Mariboru.

Vezani članci Nataša Pirc Musar Prva u povijesti: Nataša Pirc Musar nova je slovenska predsjednica Vili Beroš Beroš ne odustaje: Opet se traži kontrola radnog vremena liječnika, ravnatelji se još uvijek bore s jednim problemom

'Upravo sam razgovarao s ravnateljem bolnice u Mariboru i oni očekuju da započnemo suradnju sa našim anesteziolozima. Vrlo su zadovoljni kvalitetom naših anesteziologa i mi smo ponosni da su oni traženi', rekao je sanacijski upravitelj KBC Rijeka, Davor Štimac.

Mariborskoj bolnici kronično nedostaje anesteziologa. Pa su neke operacije koje nisu hitne čak i otkazane. Uz pomoć riječkih kolega, nadaju se kako će stvari krenuti na bolje.

'Prema tome ćemo se ravnati i tako ćemo lakše organizirati našu kiruršku službu. Onda će to biti i puno komfornije i bolje za naše pacijente', rekao je Gregor Pivec, ravnatelj UKC Maribor.

Već u petak bi neki od riječkih anesteziologa trebali otputovati u Maribor. Sanacijski upravitelj KBC-a Rijeka poručuje kako straha za pacijente nema, jer će anesteziolozi izbivati iz Hrvatske samo jedan dan.

'Znači, svaki od njih bi jedan dan u prosjeku mjesečno proveo u Sloveniji i pomogao slovenskim kolegama', rekao je Štimac.

Najtraženiji u Europi

Upravo su anesteziolozi najtraženiji na europskom tržištu.

'Zasigurno velik broj ljudi, između ostalog i anesteziologa odlazi van za poslom. Uglavnom su to brojni razlozi. Prvenstveno, bolji radni uvjeti, ali s druge strane, ne možemo zanemariti i druge aspekte', rekao je Ivan Vukoja iz HUBOL-a.

Poput novca. Tako bi prema ugovoru, Riječani trebali dobiti za rad u dane vikenda u mariborskoj bolnici 1.250 eura bruto na mjesec.

'Trebamo omogućiti da ti ljudi prvenstveno ostaju kod nas, rade kod nas, kako ne bi razmišljali o odlasku van i o odlasku bilo u slobodno vrijeme, bilo o trajnom odlasku u susjedne zemlje', kazao je Vukoja.

Iz uprave KBC-a Rijeka vjeruju kako će ovakvim potezom pomoći slovenskim kolegama, a pritom zadržati svoje anesteziologe koji će dodatno zaraditi.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju