Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Hrvatski FBI' u borbu protiv korupcije?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar unutarnjih poslova Berislav Rončević odbacio je tumačenja da Vlada kani osnovati "hrvatski FBI". "Ne radi se ni o kakvom FBI-u, nego o provedbi Vladine Strategije suzbijanja korupcije i osnivanju nove ustrojbene jedinice unutar policije, u skladu s Ustavom i zakonom", odgovorio je Rončević SDP-ovcu Igoru Dragovanu.

Dragovan je ustvrdio da policija ne čini ništa kako bi poboljšala stanje sigurnosti, zaustavila "bande batinaša po ulicama", preokrenula negativan trend porasta smrtnosti na cestama te zaštitila USKOK-ove pouzdanike, "umjesto da najavljuje osnivanje FBI-a".

Pročitajte i ovo Zemljište koje će država dati Crkvi Okončan višegodišnji spor FOTOGALERIJA Ovo su zemljišta koja će država dati Crkvi u zamjenu za Dinamov stadion Potpisivanje sporazuma Dinamov stadion "Nema više prepreka za izgradnju novog stadiona u Maksimiru": Plenković otkrio kada bi mogao biti gotov

Nezadovoljan odgovorom da statistika pokazuje pad kriminalnih događanja po gotovo svim elementima, Dragovan je Rončeviću poručio da to kaže pretučenim Igoru Rađenoviću i Dušanu Miljušu.

Potpredsjednica Vlade i ministrica branitelja Jadranka Kosor medije je prozvala za senzacionalizam, jer su izvijestili da je splitski branitelj Zvonko Matijević umro od žeđi i gladi, iako do jučer nije bio gotov nalaz obdukcije.

Kazala je i kako Matijević nije bolovao od PTSP-a, nego od mnogo teže bolesti, koju zbog pijeteta nije htjela spominjati.

Premijer Ivo Sanader izjavio je da će Vlada pravnim stručnjacima dati rok od šest mjeseci kako bi se dogovorili oko zakona o turističkom zemljištu.

Sanader je to rekao odgovarajući na pitanje IDS-ovca Damira Kajina, koji je, tijekom saborskoga aktualnog prijepodneva, upozorio da je Hrvatska u posljednjih 18 godina izgubila između tri i četiri milijarde kuna, jer turistički krupni kapital bez naknade koristi stotine hektara turističkog zemljišta, uglavnom u kampovima.

"Svjesni smo toga i jedini razlog zbog kojega taj zakon još nije donesen je to što se vodeći pravni stručnjaci ne mogu dogovoriti oko njega", odgovorio mu je Sanader, najavljujući da će se stručnjacima za postizanje dogovora dati šest mjeseci.

Dragutina Lesara zanimalo je što je Ministarstvo vanjskih poslova učinilo kako bi pomoglo pomorskom kapetanu Krsti Laptalu, zatočenom u Grčkoj zbog navodne preprodaje droge.

Lesar je podsjetio da je Laptalo u pritvoru gotovo godinu dana, da je optužnica protiv njega podignuta tek nakon devet mjeseci, a suđenje dvaput odgođeno.

Državna tajnica MVPEI-a Bianca Matković odgovorila je da Ministarstvo i diplomatsko osoblje u Ateni čine sve što mogu, ali da se ne smiju miješati u rad pravosudnih tijela druge države.

Lesar je, pak, od predsjednika Sabora Luke Bebića zatražio da pismom predsjedniku grčkog parlamenta pokaže interes za taj predmet.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene