Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američke zračne vlasti jučer su na svojim internetskim stranicama objavile kako avioni ni jedne hrvatske zrakoplovne kompanije ne smiju letjeti u Sjedinjene Američke Države.


Lošu ocjenu, smatraju stručnjaci, Hrvatska je najviše zaslužila jer u Državnoj upravi nema stručnjake koji bi provodili kvalitetan nadzor u zračnom prometu. Američka zračna uprava svrstala je hrvatsko civilno zrakoplovstvo u drugu kategoriju - uz bok s Bangladešom i Zimbabveom.

Vezani članci Andrej Plenković - 1 Plenković o susretu na Pantovčaku: "Jedina tema bila je nabava aviona. Zajedničko polaganje vijenaca? Ne moramo više o tome divaniti" Mario Banožić Kraj trakavice? Ministar Banožić odluku o najboljem ponuđaču za borbene zrakoplove očekuje u ovom mjesecu

U Ministarstvu prometa objašnjavaju kako kvalificirane ljude za taj posao ne mogu pridobiti da rade u državnoj upravi. Naime, ondje su plaće znatno niže nego u zrakoplovnoj industriji.

Veleposlanstvo SAD-a ovu ocjenu ne tumači kao nesigurnost putovanja u Hrvatsku niti nesigurnost hrvatskih zračnih prijevoznika.