Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjeravaju se dva ugovora

USKOK istražuje i Hrvatske ceste?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon Hrvatskih autocesta USKOK je na red uzeo i Hrvatske ceste.

USKOK je u svojim istragama do Hrvatskih cesta došao preko istrage o Skladgradnji. Hrvatske ceste održavaju i grade sve državne ceste, osim autocesta, a do sada su se predstavljale kao tvrtka bez afera.

Pročitajte i ovo Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like Očekuje se i sutra Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like: Pogledajte koliko ga ima Dragan Kovačević - 2 On najavio kaznenu prijavu USKOK podigao optužnicu protiv Dragana Kovačevića: Za mito uzimao skupa odijela

>> Skladgradnja bojala i tunele na autocesti Zagreb-Rijeka

No, sada je pod istragom pogodba za dio riječke obilaznice- brza cesta od Sv. Kuzama do Križišća, na kojoj radi Skladgradnja i koja je vrijedna 800 milijuna kuna, piše Poslovni dnevnik. HC nije bio na natječaju za gradnju te ceste.

Drugi predmet istrage je ugovor o načinu financiranja brze ceste do zadarske luke Gaženica, kolokvijalno nazvana 'Kalmetina', čija je cijena skočila s planiranih 250 na 660 milijuna kuna. Tu su cestu formalno gradile Hrvatske ceste, ali ih je plaćao HAC, piše Poslovni dnevnik.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene