Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon Hrvatskih autocesta USKOK je na red uzeo i Hrvatske ceste.


USKOK je u svojim istragama do Hrvatskih cesta došao preko istrage o Skladgradnji. Hrvatske ceste održavaju i grade sve državne ceste, osim autocesta, a do sada su se predstavljale kao tvrtka bez afera.

Vezani članci Ivana Pezo Moskaljov Dnevnik Nove TV doznao za još jedan skandal u Hrvatskoj vojsci: Viši časnik na iznenadnom testu pozitivan na kokain Bura na autocesti HAK upozorava: Ceste su mokre i skliske, olujni vjetar u Dalmaciji i Gorskom kotaru

>> Skladgradnja bojala i tunele na autocesti Zagreb-Rijeka

No, sada je pod istragom pogodba za dio riječke obilaznice- brza cesta od Sv. Kuzama do Križišća, na kojoj radi Skladgradnja i koja je vrijedna 800 milijuna kuna, piše Poslovni dnevnik. HC nije bio na natječaju za gradnju te ceste.

Drugi predmet istrage je ugovor o načinu financiranja brze ceste do zadarske luke Gaženica, kolokvijalno nazvana 'Kalmetina', čija je cijena skočila s planiranih 250 na 660 milijuna kuna. Tu su cestu formalno gradile Hrvatske ceste, ali ih je plaćao HAC, piše Poslovni dnevnik.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju