Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve više mutnih poslova

Skladgradnja bojala i tunele na autocesti Zagreb-Rijeka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na površinu izlazi sve više mutnih poslova Žužulove tvrtke. Osim za HAC, Skladgradnja je po dvostruko većoj cijeni bojila tunele i za Autocestu Rijeka-Zagreb.

Očito povlašteni kooperant dobio je posao na 8 od 9 tunela na toj autocesti u vrijeme dok je ARZ-om upravljao uhićeni Jurica Prskalo. Skladgradnji je isplaćeno i 20 milijuna kuna za radove na proširenju usjeka kraj ceste iako nikada nisu dovršeni prema stavkama iz ugovora. Ove slučajeve istražuje uz hrvatske institucije i OLAF.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Žali se i Žužulov odvjetnik Državno odvjetništvo se žali zbog Žužula Slika nije dostupna Šteta od 11 i pol milijuna kuna Istraga otvorena, Žužul pušten na slobodu

>> Afera HAC: Obrana pokušava odblokirati Skladgradnju

Trgovački sud u Splitu danas je na zahtjev pritvorenog direktora tvrtke Skladgradnja Slavena Žužula, imenovao prokuratoricu, Helenu Vidović iz Splita. Ona je time ovlaštena sklapati ugovore i poduzimati sve pravne radnje u ime Skladgradnje te je zastupati pred upravnim i državnim tijelima i sudovima. Prvi je to korak prema normalnom funkcioniranju tvrtke u kojoj je zaposleno 750 radnika.

Županijski sud u Zagrebu je prije dva dana privremeno blokirao svu imovinu Skladgradnje, stoga taj sud odlučuje i o mogućoj 'deblokadi' tvrtke. 'Ona će između ostalog i provoditi naloge i upute zakonskog zastupnika. Ujedno će i zastupati društvo, dakle zastupat će interese tog društva, nastavit će uredno poslovanje tog društva, omogućit će da društvo prevlada ovu iznenadnu neočekivanu, kritičnu situaciju i da opstane na tržišnoj utakmici', rekao je Ivo Bakalić, predsjednik Trgovačkog suda u Splitu.

Dvadeset milijuna kuna bio je vrijedan projekt postavljanja burobrana na najvjetrovitijoj dionici autoceste od Rijeke do Zagreba u dužini od 2770 metara. 700 metara neiskorištenog željeznog zida, trune u dvorištu autoceste Rijeka-Zagreb. Za taj posao bila je angažirana tvrtka Skladgradnja, koja je pala u USKOK-ovoj akciji Nesklad. Posao i materijal koji trune uredno plaćeni. Ista je tvrtka, kao podkooperant, radila na izgradnji sva 44 kilometra punog profila autoceste. Sve je to pod povećalom USKOK-a, iako u ARZ-u tvrde da u posljednje vrijeme nisu imali službenih upita nadležnih državnih organa. Očito se klupko skladgradnje tek počelo skladno odmotavati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene