Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

KONVERZIJA ŠVICARACA

Hrvatska udruga banaka o odluci Vrhovnog suda: "To je u suprotnosti s ustavnim načelom trodiobe vlasti i vladavine prava"

Hrvatska udruga banaka (HUB) poslala je priopćenje u kojem je komentirala odluku Vrhovnog suda o konverziji švicarskih franaka.

Hrvatska udruga banaka komentirala je odluku Vrhovnog suda o kreditima u švicarskim francima koji su konvertirani u euro.

"Na temelju preliminarnog uvida u priopćenje Vrhovnog suda Republike Hrvatske, moguće je primijetiti da nije uvažen zahtjev za dodatnom restitucijom, na način na koji su to zahtijevali predstavnici potrošača", stoji u priopćenju HUB-a.

Dodaje se da HUB smatra da je "konverzijom iz 2015. godine u potpunosti riješeno ovo pitanje te smatra da donesenim pravnim shvaćanjem Vrhovni sud odstupa od svojih dosadašnjih stajališta iznesenih u oglednom postupku, ali i pojedinih odredbi zakonskog rješenja koje je uredilo konverziju".

Pročitajte i ovo Hrvatska policija na Frontexovoj obuci 2000 TONA Nesvakidašnji ulov: Pogledajte što je otkrila hrvatska policija u suradnji s Frontexom

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna bacio molotovljev koktel Građani osuđuju strašan napad u Ivancu: "Bilo bi dobro da se zaštitari stave ispred centra pa da tome dođe kraj"

Zbog toga, ističu iz HUB-a, "se može zaključiti da je ovakvo rješenje u suprotnosti s ustavnim načelom trodiobe vlasti i vladavine prava te će, posljedično, negativno utjecati na razinu pravne i investicijske sigurnosti u Republici Hrvatskoj, kao i njezinu percepciju u očima domaće i inozemne investicijske javnosti".

Na kraju priopćenja stoji da će banke "razmotriti daljnje mogućnosti i pravna sredstva koja im stoje na raspolaganju te pojedinačno odlučiti o njihovoj primjeni".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene