Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izrazito hladno jutro

Hrvatska se probudila u debelim minusima: Pogledajte koji su gradovi bili najhladniji, ponegdje moguć i snijeg

Snijeg u Gorskom kotaru - 4
Snijeg u Gorskom kotaru - 4 Foto: Vijesti u 17
U novi tjedan veći dio zemlje ušao je s temperaturnim minusima. U gorju je moguć i snijeg, prognoza je Hrvatskog hidrometeorološkog zavoda.

Hrvatska se jutros probudila u debelim minusima. Najhladniji je bio Samobor, gdje je u 6 ujutro izmjereno -5,6 stupnjeva Celzijevih, a u Slavonskom Brodu -5.5. Hladno je bilo i u Otočcu -5.3, u Daruvaru -5.1 te u Zagrebu -4.8. 

Ponegdje moguć snijeg

Djelomice sunčano uz postupan porast naoblake sa zapada, osobito u drugom dijelu dana. Na Jadranu i predjelima uz njega mjestimice kiša, osobito poslijepodne i navečer. U Gorskoj Hrvatskoj ponegdje susnježica i slab snijeg. Zapuhat će umjeren do jak jugozapadnjak, u višim predjelima s olujnim udarima. Na Jadranu umjereno i jako jugo i jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura od 4 do 9, na Jadranu između 10 i 14 °C.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća kod Dugog Sela - 5 Užas kod Dugog Sela U sudaru se prevrnuo kamion, a u kombiju ostali zarobljeni radnici: "Nisu čak davali ni znakove života. Bilo je gadno"

U utorak će prevladavati oblačno s kišom, a u gorju susnježicom i snijegom. Potom djelomice ili pretežno sunčano u srijedu, no već u četvrtak slijedi novo naoblačenje, a stiže i sljedeća doza oborina: i to prvo u gorske krajeve, a pred vikend i drugdje u unutrašnjosti. 

Drugi dio tjedna donosi zatopljenje uz južinu. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene